Vad är Volanger och Flourishes?

July 24

Volanger och krusidullar är musikaliska utsmyckningar som spelas före ikraft musik för vissa högt uppsatta tjänstemän som ett tecken på respekt. Varje nation har sin egen version av volanger och blomstrar, tillsammans med en motsvarande tabell utmärkelser så att banden vet hur många volanger och krusidullar är lämpliga för en viss tjänsteman. Som en allmän regel, är det maximala av volanger och krusidullar fyra, med denna ära åt de statschefer och topp militära tjänstemän.

Begreppet volanger och krusidullar hearkens tillbaka till en mycket äldre heraldisk tradition. Historiskt sett har kungar, drottningar och andra högt uppsatta tjänstemän meddelats med en fanfar av trumpeter, med den musikaliska tillkännagivande är mer komplicerat för människor med hög rang. Traditionen att tillkännage entréer med musik går tillbaka till långt före medeltiden, liksom de komplexa tabeller för utmärkelser som används för att bestämma vilken musik spelas för vem. Det borde inte komma som någon överraskning att få veta att denna tradition har funnits av världens militärer, eftersom militärer är kända för sin kärlek till ceremonin och protokoll.

Normalt är volanger och krusidullar spelas av militärband som fungerar som ledsagare för högt uppsatta tjänstemän och besökande statschefer. Bandet spelar ett visst antal volanger och frodas, och följer med låten, vanligtvis en marsch, som är kopplat till individen som aviserats. Den USA: s president, till exempel, meddelas med fyra volanger och krusidullar, följt av "hagel till chefen." Ett brett utbud av marscher och hymner är inkluderade på bordet utmärkelser att förbereda militära band för alla situationer, från tillkännage ankomsten av ett fyrstjärnigt generellt att spela reträtt för ett vanärat statschef.

Ruffles består av trumvalsar, medan de frodas tillhandahålls av bugles. Bandmedlemmarna står oftast i givakt när du spelar volanger och krusidullar, och de närvarande förväntas allmänt att ta bort deras huvudbonader och stå tills musiken har avslutats. Andra utmärkelser kan omfatta salut från militär personal närvarande.

Om en militärorkester inte är tillgänglig, kan en civil marching band att bli ombedd att kliva in för att spela volanger och krusidullar, eller en inspelning kan användas. I situationer där besökande tjänstemän från andra nationer är inblandade, bestämmer ett protokoll officer oftast i vilken ordning tjänstemän kommer att tillkännages, och de utmärkelser som kommer att beviljas de tjänstemän, ofta efter samråd med en protokolltjänsteman som arbetar för besökande tjänstemännens att säkerställa att inga fjädrar är ruggig.

  • Salut från militär personal får åtfölja volanger och utsmyckningar.