Vad är en Pocket Barometer?

July 29

En ficka barometer är en handhållen vetenskaplig apparat som mäter lufttrycket, vilket kan hjälpa till att förutsäga kortsiktiga förändringar i vädret. Backpackers, vandrare och andra utomhus entusiaster använder ofta en ficka barometer för att spåra rådande väderförhållanden och för att planera sina resor. Även en traditionell fick barometer skulle komma i form av en mässingsfick barometer med en analog display, många moderna pocket barometrar är tekniskt avancerade instrument med digitala avläsningar. En ficka digital barometer ger ofta information om atmosfärstryck samt temperatur, luftfuktighet, vind-chill faktor och det ultravioletta (UV) index, ett mått på solens ultravioletta strålning.

Även konventionella barometrar hade varit i bruk sedan 17-talet, började pocket barometrar att vinna popularitet i det 19th århundradet, särskilt i Storbritannien. Framsteg inom teknik tillåts hantverkare att bygga barometrar som var mindre än konventionella barometrar och kunde fungera utan användning av kvicksilver, vilket kan vara farliga för människors hälsa om den inte hanteras på rätt sätt. En traditionell ficka barometer är utformad så att barometer s pekaren flyttas medurs över en uppringd för att indikera hög eller låg atmosfärstryck. Vissa modeller av fick barometrar som tillverkas i den 19: e århundradet är uppskattad av samlare av antikviteter.

Många backpackers och vandrare överväga en modern fickbarometer en viktig del av utrustningen för en resa, tillsammans med föremål som en fickkompass, en karta, en kniv, tändstickor och solkräm. En ficka barometer kan vara särskilt användbart för vandrare kartlägga en kurs i en bergig region där de kan uppleva många förändringar i höjd. Den främsta rummet vid att läsa en barometer är att snabbt sjunkande lufttryck indikerar att väderförhållandena är på väg att ta en vändning till det sämre, från mild och solig till molnigt, regnigt eller snöigt, beroende på läge och dess höjd.

En modern ficka barometer är ofta tillgängliga i form av en digital klocka som erbjuder olika speciella funktioner i tillägg till ett atmosfärstryck avläsning. En digital barometer klocka innehåller ofta en höjdmätare, en apparat som mäter höjden. Vandrare använda en höjdmätare i kombination med en topografisk karta för att hjälpa till att bekräfta deras placering på en resa. Bland andra vanliga funktioner är ett larm som ljuder för att indikera en plötslig nedgång i atmosfärstryck och ett verktyg som spårar en vandrare uppstigningshastighet eller nedstigning i fot per timme. Pocket barometrar finns på utomhus butiker och från specialkugghjuls återförsäljare.

  • Pocket barometrar kan varna vandrare att närma vädersystem.
  • Tydliga och lugnt väder är ett tecken på högt atmosfärtryck områden.
  • En ficka barometer.
  • En vandrare i en bergig region kan bära en barometer höjdmätare för att mäta sin höjd.