Vad är Yucca Extrakt?

February 17

Yucca är en blommande växt i Lilaceae familjen som växer mest i ökenområden i USA och Mexiko. Det har oftast stela blad med nål vassa ändar. Det finns ett tiotal sorter, såsom spanska dolk och jätte Yucca, som kan variera i storlek. De tål höga temperaturer och glesa vattning men kan dödas av kylan. Yucca extrakt är en förbruknings produkt som härrör från dessa växter.

Ordet "tvål" används ofta i kombination med Yucca och Yucca extrakt. Detta beror på att anläggningen kan användas för att göra tvål produkter för både extern och intern användning. Indianer tros ha använt Yucca extrakt och andra delar av anläggningen i århundraden.

Modern användning är främst begränsad till rötterna. Detta är från där yucca extrakt, som är känd för sin tvål textur, normalt produceras. Det extrakt tros ha använts i stor utsträckning av indianerna för att göra tvål och schampo. Även idag, kan människor hittas som använder den för detta ändamål.

När den konsumeras, kan den också fungera som en detergent för matsmältningssystemet. Det är allmänt används för att tvätta toxiner från tarmen. Bygg upp av toxiner tros vara orsaken till många sjukdomar såsom artrit, kolit, och migrän. Dessa villkor är ofta lindras också.

Eftersom yucca extrakt är inte en drog, är det normalt klassas som alternativ medicin. Det finns inte mycket ansedd vetenskapligt stöd för dess användning. Det spelar emellertid innehålla många användbara näringsämnen, såsom järn, selen och vitamin A och B.

Yucca extrakt kan rekommenderas för användning av flera sjukdomstillstånd. En av de mest populära användnings är att sänka kolesterolet. Detta kan vara möjligt på grund av saponiner, vilka fungerar som antibiotika för växter. Saponiner tros binda med gallan, vilket uppmuntrar levern att producera mer. För att göra detta måste kolesterol avlägsnas från blodet, och eftersom det inte är resorberas in i kroppen, är det kolesterol skickas som avfall.

Många hälsokostbutiker säljer yucca extrakt. Det är i allmänhet inga biverkningar förknippade med konsumtionen. Det kan vara tillgängliga i form av tabletter, kapslar, eller te.

Yucca extrakt används också för att kontrollera lukten av djuravfall. Detta är möjligt eftersom saponiner binda till ammoniak och förhindra lukten från att passera genom luften. Det är vanligt förekommande i livsmedel för katter och hundar. Det kan också finnas i kattsand.

  • En herbalist kan rekommendera yucca extrakt för att rena kroppen från bebyggda toxiner som kan orsaka migrän och andra hälsoproblem.
  • Yucca extrakt framställs vanligen i Yucca rötter.
  • Yucca extrakt är en typ av alternativ medicin.
  • Yucca estract kan användas för att lindra symptomen av kolit.