Vilka är de bästa tipsen för planterar drake frukt?

June 4

De bästa tipsen för plantering drake frukt täcker tre huvudområden: att styra temperatur och placering, välja den bästa stilen utbrednings och ingenjörs anläggningens närhet till andra buskar. Draken fruktplantor, känd vetenskapligt som Hylocereus och kallade pitaya eller pithaya i många delar av världen, är i kaktus familjen, och växer bäst i torra, torra miljöer. De kan växa antingen från ett frö eller en skärande, och en enda planta kan producera många avkommor. Inga kommer att bära frukt om inte befruktas av den andra provkroppen, dock. Plantering dragon frukt med hopp om faktiskt producera frukt kräver oftast minst basgödning planering.

Drake fruktplantor är hemma i Mexiko och pars i Centralamerika, men har odlats framgångsrikt i många tropiska och subtropiska miljöer, särskilt de i Sydostasien. De buskar gör bäst i varmare klimat, men är relativt tolerant mot temperaturskiften och förändringar. Vid plantering dragon frukt, är det viktigt att leta efter någonstans i fullt solljus, med tanke på eventuella lokala temperaturväxlingar. Pitaya gör inte bra i minusgrader, men inte heller det som ihållande, intensiv värme. I extrema klimat, trädgårdsmästare har ofta den största framgång växer plantan i en rörlig behållare, så att den kan föras inomhus eller flyttas till nyans som behövs.

Liksom de flesta medlemmar av kaktusfamiljen, kan draken frukt reproducera på två sätt: genom frön och genom utlöpare från sticklingar. Bestämma vilken metod som ska användas är till stor del en fråga om preferens, men kan också vara en fråga om tid. Plantering drake frukt plantor är ofta mycket mer intensiv och benägna att misslyckas än helt enkelt klippa av en gren och starta en ny fabrik därifrån.

Frön kommer från insidan av drake frukt själv, som är en röd, ibland rosa köttiga orb som växer från planta € s blommor. Denna tropiska frukter är ätliga, och är populärt både råa och tillagade i köken i många olika kulturer. Växande dragon fruktplantor från frön kräver oftast noggrann tvätt, temperaturkontroll för att säkerställa groning, sedan tenderar och plantering i fuktig jord.

Ett enklare sätt att plantera Pitaya är att helt enkelt bryta eller skära en bit av en befintlig anläggning. Separerade grenar inte vissna, utan snarare gro sina egna rötter i jakt på nya jord. Böka händer snabbast när den trasiga grenen planteras direkt i marken, men rötterna bildar även från en gren sitter ensam.

Många olika dragon fruktplantor kan fortplantas från en enda värd med hjälp av skär och återväxt metoden. Under optimala förhållanden, kommer de nya anläggningarna snabbt slå rot och växa i de flesta miljöer. Om de inte är i närheten av andra drake fruktplantor, men de är inte troligt att bära frukt.

Pitaya kan inte reproducera sig asexuellt. Växter som odlas från frön eller utlöpare är genetiskt relaterad till, om inte identiska med, deras förälder, vilket innebär att de inte kommer att kunna betäckas med varandra. Frukt resultat av självpollinering eller pollinering av planta € s blommor, som öppnar bara på natten och måste vara tillräckligt nära andra distinkta växter för bin, nattnattfjärilar, eller till och med kvällen vindar till kors pollinerar dem. Plantering dragon frukt med en skörd i åtanke kräver vanligtvis användning av minst två olika prov, och en plantering struktur som posits dem nära varandra.

  • Drake frukter.
  • Draken frukt halve.