Vilka är de bästa tipsen för Doing Tvättstuga med hårt vatten?

May 30

Hårt vatten är ökänd för att lämna bakom grådaskig, grå tvätt fläckar på ljus och ljus kläder och textilier. Tvätt tvätt med hårt vatten kan lämna vita och ljusa färger med en total gråaktig cast; tvätten kan hamna ser smutsiga även efter upprepade tvättar. Behandla vattnet för att mjuka upp den innan du tvättar kläder är det bästa sättet att eliminera problemet. En vatten balsam för hela huset är en möjlighet, men vattnet för varje enskild last kan behandlas med vanliga hushålls avhärdare som salt eller bakpulver. Att välja rätt tvättmedel kan också hjälpa till att eliminera problem orsakade av hårt vatten.

De mineraler i hårt vatten varierar beroende på geografi. Det bästa sättet att berätta om hårt vatten är ett problem är att titta på den vita och ljusfärgad tvätt. Objekt som har tvättats i hårt vatten och vänster att sitta i tvättmaskinen kommer ofta visar tecken på rost, vanligen i form av små prickar formade som maskinens dräneringshål. En övergripande tråkigt, grått utseende är ett annat tecken på att tvätta tvätt med hårt vatten. Upprepad tvätt kommer inte att eliminera den grå missfärgning, om inte vattnet mjukas först.

Konditionering eller mjukgörande vatten som kommer in i hemmet är det bekvämaste sättet att eliminera de problem som orsakas av tvätt tvätt med hårt vatten. Installera en avhärdare bör förbättra kvaliteten på det vatten som används för dricksvatten, badvatten, och tvätt, men det kan bli dyrt. Lägga till en vattenkonditione till tvättmaskinen före tillsats av tvätten kommer att mjukna vattnet tillräckligt för att förbättra resultatet utan en enorm investering. Avhärdare eller balsam säljs i tvättstugan avsnittet hem-förbättring och big-box-butiker. Alternativt kan bordssalt eller bakpulver användas för att mjukgöra vattnet i stället för en konditione formel.

När vattnet har konditione kommer välja rätt rengöringsmedel hjälpa till att eliminera de skador som orsakats av hårt vatten. En sann tvättmedel är det bästa valet; tvålbaserade och handgjorda tvätt tvål kanske inte de bästa resultaten. Tvätta tvätten vid den temperatur som rekommenderas av diskmedelstillverkaren kommer också att förbättra resultatet. I många fall kräver tvätt tvätt med hårt vatten med användning av den varmaste inställningen möjligt att fullständigt upplösa detergent och rengöra kläder.

  • En flaska och kopp tvättmedel.
  • Uppmjukning hårt vatten innan rengöring tvätt är ett effektivt sätt att undvika de problem som är förknippade med hårda vattentvättar.
  • Kläder kvar att sitta i en tvättmaskin med hjälp hårt vatten ofta kommer att utveckla rostliknande fläckar.
  • Tvål-baserade och handgjorda rengöringsmedel inte rekommendera för städning tvätt i hårt vatten.
  • Vattnet för varje tvätt kan behandlas med bakpulver.
  • Salt kan användas för att mjuka upp hårt vatten.