Vad är ett keramiskt Wok?

September 22

En keramisk wok är en rundad matlagning pan som har bildats av keramik. Denna typ av material är populär för användning i köksredskap för dess förmåga att motstå missfärgning, och dess hållbarhet under extrem värme. Denna stil av pannan kan användas för att fritera, stek, stek och låt sjuda alla typer av livsmedel.

Dessa stora, rundade pannor kan tillagas över öppen eld eller på en het spis. Kanterna på en keramisk wok är betydligt större än en traditionell kastrull, och kan stiga flera inches ovanför toppen av kaminen. Dessa kanter är böjda, och är utformade för att främja en jämn fördelning av värmen och lätt redskap rörlighet för kontinuerlig kokning. Botten av wok traditionellt rundad dock västerländska kulturella anpassningar av denna matlagning genomföra kan ha en flatbottnad version som är lättare används på Spisytor.

Denna matlagning verktyg typiskt tillverkad av kolstål eller gjutjärn. Elektriska wokar finns också tillgängliga som inte kräver extra hetta en spis koka upp, och kan anslutas direkt till ett vägguttag för snabb och enkel matlagning. Kolstål är ofta benägna att färgning, kan rosta med tiden, och kan orsaka mat att hålla sig till kanterna på pannan om inte rörs ofta. Gjutjärn inte fläckar, och bör vara tillräckligt kryddat med olja före användning. Denna kryddningen kan smakade i varje kull av mat lagad i denna typ av pan, och som ett resultat av gjutjärn wok inte kan tvättas med vanliga skålen tvättkemikalier eller placeras i en diskmaskin.

Den keramiska wok är mer mångsidig än de versioner metall, och kan lätt rengöras. Det keramiska inte fläckar och är resistent mot bakterietillväxt. Till skillnad från gjutjärn, kan den rengöras med tvål och vatten, eller placeras i diskmaskin vid behov. Detta material är tung nog att stå emot de höga temperatur på en ugnsutrymmet eller direkt värme på en öppen grill. Ingredienserna för en viss maträtt kan beredas i denna typ av wok ovanpå spisen, och avslutade med att baka ugnen.

Det finns tre vanliga stilar av keramiska wok finns att köpa. Den vanligast använda stilen i denna typ av wok är en flatbottnad modell som är fäst vid ett långt, trä eller metall handtag. Kanterna hos denna typ av wok är något vinkel där den plana botten uppfyller de krökta kanterna hos de upphöjda sidorna, och kan orsaka vissa svårigheter vid försök att upprätthålla en konstant omrörning rörelse inuti pannan. Denna typ av wok finns även med en rundad botten, vilket kockar maten snabbare och skapar fasta, skarpa grönsaker med hjälp stek tekniker. Den tredje modellen av wok som kockar kan välja är rundad och ger två korta, loopas handtagen på vardera sidan av pannan för enkel lyftning och servering.

  • Keramiska wokar kan användas för att steka, stek, och låt sjuda asiatiska rätter.
  • En kantonesiska kyckling stek kan fräsas snabbt genom att använda en keramisk wok.