Vilka är de olika första hjälpen tekniker?

May 13

Första hjälpen tekniker är de som används i processen för att administrera tillfällig medicinsk hjälp tills professionell vård kan sökas, eller patientens tillstånd förbättras. De tekniker som används är främst beroende av vilken typ av nödsituation som presenteras. Stora medicinska frågor som kvävning, hjärtstillestånd, och brutna ben alla kräver användning av olika första hjälpen tekniker, som gör mindre irritationer såsom skärsår, insektsbett och mindre brännskador.

Standarden första hjälpen teknik används för hjärtstopp kallas hjärt andning (HLR). Denna teknik innebär både andas för den drabbade individen och gör bröstkompressioner i ett försök att hålla blodflödet cirkulerar och syre når hjärnan. Tekniken utförs på olika sätt för spädbarn och vuxna, med hela näsan och munnen område som omfattas av spädbarn, och bröstkompressioner är lättare.

Kvävning är ett annat liv eller död situation där en första hjälpen teknik som kallas Heimlich manöver används. Denna teknik är avsedd att tvinga en obstruktion (vanligen en bit mat) från luftvägarna, varigenom den person att andas igen. Utföra Heimlich manöver innebär att man använder en serie snabba, uppåt stötar strax under bröstkorgen. Den som administrerar manövern måste stå bakom offret.

Första hjälpen tekniker för brutna ben innebär att minska svullnaden med hjälp av is och immobilisering. Om det drabbade området hålls stilla, är det osannolikt ytterligare skador. Det bästa sättet att hålla frakturen fortfarande är att använda en skena, men bara de som är utbildade i att förbereda en bör prova. I vissa fall kan spjälor som gjordes av dem inte utbildad i tekniken gör större skada.

Brännskador kan kräva olika tekniker första hjälpen, beroende på svårighetsgrad. Till exempel, med mindre brännskador, anses det lämpligt att använda bandage och salvor för att skydda området. Med stora brännskador, medan sterila bandage rekommenderas, men salvor inte. Detta beror främst på det faktum att stora brännskador menar huden har brutits och salvor på skadad hud kan vara smärtsamt och gagnlöst. Med de flesta typer av brännskador, kommer tillämpningen av is eller is förpackningar omedelbart efter incidenten att minska svårighetsgraden av vävnadsskada.

Lacerationer kräver förmåga första hjälpen leverantören att avgöra hur allvarlig för att veta vilka åtgärder som behövs. Vanligtvis är allt som krävs en självhäftande bandage. Större sår kan kräva bandage som behöver tejp eller krokar för att hålla sig på plats. Snittet ska alltid tvättas och behandlas med antibiotika för att förhindra infektion. Djupare nedskärningar kan behöva ytterligare uppmärksamhet, t.ex. stygn att ordentligt stänga upp såret. I samtliga fall är det av största vikt att observera nivån av blödning, som ett tryckförband kan vara nödvändigt för att förhindra större blodförlust om blödningen är kraftig.

De flesta av de material som behövs för en mängd olika första hjälpen tekniker kan hittas i en vanlig första hjälpen-kit. Dessa kit är oftast vit eller någon annan neutral färg med ett rött kors lagrad på framsidan. Första hjälpen kit finns ofta på offentliga platser och offentliga fordon, till exempel en stadsbuss. De kan också köpas för hemmet, bilen, eller utomhusbruk nästan var som helst läkemedel säljs.

  • Infant HLR skiljer sig från vuxen HLR.
  • Tillbaka slag kan användas för att underlätta en kvävning offer.
  • Responders kan behöva initiera räddnings andning samtidigt ge första hjälpen.
  • Första hjälpen tekniker inkluderar blodtomsmanschett.
  • En första hjälpen-kit bör innehålla bandaids.
  • Den Heimlich manöver är en viktig procedur första hjälpen för att lära sig att förhindra kvävning.
  • HLR är en standard första hjälpen teknik, men kräver utbildning för att utföra.
  • Första responders ofta använda skyddshandskar för att förhindra spridning av sjukdomen.