Hur Faktura dina kunder med Quicken 2013

May 7

Quicken 2013 behöver du ställa in en kundfakturor konto för att spåra de fakturor som du skapar. Men detta är inte svårt att göra. Helt enkelt visa fliken Business, klicka på knappen Företags Åtgärder och välj de Fakturor och Uppskattningar → Kund kommandot Fakturor.

Att fakturera en kund, så här:

 1. Välj Skapa faktura kommandot.

  Visa fliken Business, klicka på knappen Företags Åtgärder och välj fakturor och Uppskattningar → Skapa faktura kommandot. Quicken visar Faktura fönstret. Fakturafönstret visar lite information i sina lådor, men inte får förväxlas med det.
 2. Identifiera kunden och ge adressen, om det behövs.

  Om du fakturera en kund för första gången, skriver sitt namn i kundrutan i det övre vänstra hörnet av Faktura fönstret. Quicken kopior företaget namn till Bill rutan. Du kan sedan fylla i adressen genom att lägga till gatuinformation, stad, stat, och postnummer.

  Om du fakturera en kund för den andra eller senare tidpunkt, öppnar Kund rutan och välj kunden från listan som Quicken displayer.

  Du kan lägga till kunder i farten, vilket innebär att du bara kortfattat beskriva dina kunder med skissartade vaghet. Alternativt kan du också gå hog vilda och beskriva varje kund in i minsta detalj. För att gå den mödosamma detaljvägen, välj Business → Kunder → Lägg Kund kommandot.

  När Quicken visar Redigera Adressbok Record dialogrutan använda sina lådor för att beskriva din kund. Observera att du kan använda Lägg Kund kommandot när som helst. Du behöver inte vänta tills du är redo att spela in en faktura.

 3. Tagga transaktionen.

  Om du använder Quicken att spåra mer än ett affärsområde och du har (mycket riktigt) skapade en tagg för varje företag anger lämplig tagg i Business Tag rutan.
 4. Ge Date, fakturanummer och inköpsorder Nummer information.

  Använd rutan Datum för att ange faktureringsdatum (vanligen fakturadatum är den faktiska datumet du skapar fakturan). Använd Förfallodatum för att ange när du förväntar betalning. Använd Faktura # rutan för att ge fakturan ett unikt nummer. Slutligen, om du fakturering på inköpsordernummer, använd PO-nummer rutan för att ge kunden sitt inköpsordernummer.
 5. Beskriv de enskilda objekt som du fakturerar kunden för.

  Om du vill ange en post faktura, klicka på Post kolumnen för den linje du vill lägga till och välj sedan ett objekt från listan Quicken displayer. Quicken tillägger kategori och beskrivning information som du lämnat för objektet - men du kan redigera dem om du vill. Nästa, ange posten kvantitet och kontrollera hastigheten.

  Du kan börja montera tio objekt på en faktura, men om du behöver mer utrymme, klicka Lines knappen Lägg till.

 6. Lägg moms i tillämpliga fall.

  Om objekt på fakturan är föremål för moms, anger försäljnings skattesatsen i Skatte rutan. Quicken beräknar sedan omsättningsskatt för dig genom att multiplicera omsättningsskatt procent mot var och en av de skattepliktiga poster på fakturan.

  Quicken spårar moms du har samlat med hjälp av en skuldkonto. Quicken visar skuldkonto i listrutan Skattekonto längst ner i fönstret.

 7. (Valfritt) Lägg till kundmeddelanden eller memobeskrivningar till fakturan.

  Om du vill lägga till ett meddelande till fakturan, skriv meddelandet i Kundmeddelandeboxen.

  Om du vill spela in lite extra information om fakturan - information som inte kommer att visas på fakturan - skriv in det i Memo rutan.

 8. Spara fakturan.

  Du kan spara fakturan och stäng Faktura fönstret genom att klicka på Spara och gjort. Eller kan du spara fakturan och visar åter en tom faktura fönster så att du kan skapa en annan faktura genom att klicka på Spara och nytt.