Vad är vinyl bordstabletter?

May 4

När skyddet för en fin duk eller middagsbordet är absolut nödvändigt, vinylbordstabletter erbjuda en bra lösning. En vinyl bordstablett ger bordsskydd för varje enskild plats inställning, med lätt sanering. Vinyl bordstabletter är relativt billiga, och de kommer i tusentals former, färger och mönster för att passa alla smaker.

Människor med små barn kan särskilt att uppskatta de många attribut vinyl bordstabletter. En vinyl bordstablett kan bilda en skyddande barriär mellan en tallrik och en värdefull bordsduk utan att kompromissa med stil. Den bordstablett kan innehålla spill och smulor, och kan snabbt torkas ren för en annan användning. En vinyl bordstablett kommer också att skydda en tabell från varma tallrikar och koppar. Dessutom kommer de att behålla sin form och ursprungliga färgerna nästan alltid.

Vinyl är tillverkad av en plastpolymer som kallas polyvinylklorid (PVC) som möjliggör hållbarhet, flexibilitet, och termiska egenskaper. Tunna skivor av vinyl varvas med en liner material och värmeförseglad runt kanterna för att bilda tabletter. Fodret kan vara flexibel eller styv, och locket kan vara glansig eller texturerad, beroende på utformningen av bordstablett. Vissa vinyl bordstabletter är gjorda av en tjocklek på vinyl, utan liner material som helst.

En del människor föredrar tyg bordstabletter till vinyl, helt enkelt för den utökade valet av snygga material. Det finns tusentals val i bordstabletter bortom vinyl, inklusive vävda textilier, handfärgad, pärlstav och quiltade bordstabletter. Det finns några med fina tofsar eller fransar, och även några av trä eller bambu. När det kommer till tvättbara bordstabletter, dock är vinyl vinnaren varje gång. Vissa bordstabletter tillåter inte för tvätt, vilket gör dem ett dåligt val i längden.

Det fina vinyl bordstabletter är att de kan vara nästan vilken färg tänkbara. De kan också skäras i valfri storlek eller form, kvadratisk, runda, ovala och sexkantiga. De kan vara reversibel, så att båda sidor kan användas. De kan vara märkta med någon bild, logotyp eller mönster önskas; och i skarpa, sanna färger. Multi-färgade strängarna av vinyl kan vävas för att bilda en korg-vävmönster. De bordstabletter kan också göras av vinyl mesh, som erbjuder lätta skydd bordet.

Trots sina fördelar, med hjälp av vinylbordstabletter kanske inte det bästa valet för alla. Även forskning pågår, har flera studier indikerat att produkter tillverkade av vinyl, särskilt PVC, kan frigöra skadliga ämnen som dioxin och ftalater, som båda är förknippade med orsaka cancer. Dessa ämnen får dock endast att släppas i betydande mängder när PVC-produkter är uppvärmda, och får inte utgöra en risk i vardagen.

  • En bordsduk kan användas som tillägg till bordstabletter för att skydda en tabell från spill.
  • Vinylmaterialet kan göras i en mängd olika färger.