Vilka är de bästa tipsen för Plantering Snap drake Seeds?

May 11

De bästa tipsen för plantering snap dragon frön kan lita på det lokala klimatet. Om klimatet är ganska varmt och torrt hela året, då snap dragon frön kan sås på hösten eller vintern, och kommer då att gro under våren. I kallare klimat, bör fröna planteras efter det finns inte längre någon fara för frost. Det är också möjligt att så snap dragon frön inomhus cirka två månader före sista frosten, så att plantorna kommer att vara redo att gå när det är tillräckligt varmt ute. Snap dragon frön kommer inte att gro om de planteras för djupt, och det kan också bidra till att placera dem i en frys över natten innan sådd.

Snap drakar är växter som har klockformade blommor, men kronbladen kan också sägas likna den slutna munnen på en drake. Petalsna separera när sidorna av blomning kläms ihop, och mynningen verkar för att öppna. De har varit en stapelvara i trädgårdar i hundratals år, även om de inte var starkt hybridiserade tills 1950-talet. Ett brett utbud av snäpp drake hybrider har skapats genom hybridisering, vilket resulterar i en mångfald av färger och kronblads konfigurationer. Alla de olika sorterna av snäpp drakar kan odlas från sticklingar eller frön.

Det finns ett antal användbara tips för plantering snap dragon frön, av vilka några är beroende av det lokala klimatet. Snap drakar gör bra i svalt väder, så det är oftast en bra idé att börja odla dem så snart det inte finns någon större chans för frost. Det innebär att fröna kan faktiskt sås på hösten, om klimatet är milt hela året. I klimat där det får minusgrader på vintern, bör fröna planteras efter marken har tinat och det är osannolikt att frysa igen.

Det är också möjligt att starta snäpp dragon frön inomhus, vilket kan vara användbart i kallare klimat. Fröna bör planteras cirka två månader före den sista förväntade frost på året, vilket kan låta plantorna mogna nog för transplantation. Vare fröna börjar inomhus eller utomhus, är det viktigt att jorden vara väl dränerad. Fröna ska inte sått för djupt heller, eftersom de kräver solljus för att gro.

Snap dragon frön tenderar också att gro bättre om de har blivit kall, vilket kommer att ske naturligt om de sås på hösten eller vintern. För frön som sås inomhus, kan denna effekt simuleras genom att placera fröna i en frys kvällen innan de planteras. Detta är inte absolut nödvändigt, men det sägs att förbättra grobarheten.