Vad är bälteskudde Regler?

March 4

Efter ett barn växer ur både ett babybilstol och en bilbarnstol gjord för småbarn, är han oftast inte lång nog för en vuxen säkerhetsbälte för att passa honom ordentligt. Booster säten uppfostra ett barn så att vuxna bilbältet är korrekt placerad på hans kropp. Bältesstol regler varierar beroende på område, med vissa platser som inte kräver bälteskudde nytta alls och andra som kräver deras användning tills olika åldrar upp till och med åtta år.

Normalt kan ett barn börja använda en bälteskudde vid fyra års ålder. Vid denna tid, kommer många barn komma nära eller överskrider viktgränserna på de flesta framåtvända bilbarnstolar som varierar efter modell. Dessutom barn i denna ålder är i allmänhet kunna sitta stilla och i rätt position för en bälteskudde. De flesta områden kräver bälteskudde användas för denna ålder, och många har också omnämnandet av barnets vikt. Sedan mars 2011 är Florida den enda stat i Amerika med bälteskudde regler tillåter barn äldre än tre år för att åka i en bil utan en annan än den vuxna bilbälte återhållsamhet.

Vissa områden kräver endast användning av bältesstolar medan barnen är yngre än fem år. I USA, dessa områden är delstaterna Arizona och South Dakota. Bälteskudde regler som täcker barn under sex år är vanligare, med 12 amerikanska stater med sådana lagar om böckerna. Majoriteten av de stater i USA kräver bälteskudde användas för alla barn sju år och yngre.

De bälteskudde regler i vissa områden specifikt behandla barnets längd utöver hans ålder. Ett barn som inte är lång nog att hans knän böjas vid kanten av bilens säte bör använda en bälteskudde, oavsett ålder eller vikt. Vanligtvis kommer ett barn inte vara tillräckligt hög för att använda bilbälte för vuxna ensam tills han är 10 till 12 år gamla. Utan en bälteskudde, kan en kortare barn sluta med skulderdelen av den vuxna bilbälte korsar hans hals, och höftdelen vilar över hans höfter. En felaktigt placerad bilbälte för vuxna kan orsaka allvarliga skador i händelse av en bilolycka.

Den säkraste platsen för en bälteskudde är i baksätet på bilen. Bältesstol regler i vissa områden mandat här placeringen. Andra områden inte kräver en särskild bälteskudde placering, och ytterligare andra tillåter placering i framsätet endast om motsvarande krockkudden är avaktiverad.

  • När ett barn når 20 pounds i vikt, bör en bakåtvänd bilbarnstol inte längre användas.