Vilka är de olika typerna av Varicocele behandling?

March 8

Varicocele är ett medicinskt tillstånd där venerna i pungen förstoring pga dåligt blodflöde. Detta är ett vanligt tillstånd som är oftast ofarliga och därför kräver inget annat än att ta smärtstillande eller bär en pung stöd för att lätta på trycket behandling. Det finns vissa omständigheter under vilka en person kan kräva varicocele behandling, men, såsom om det finns atrofi, smärta eller problem med fertiliteten. När det finns ett behov av varicocele behandling, finns det två olika metoder att välja mellan: kirurgi eller embolisering. Båda dessa behandlingsmetoder omdirigera blod ifrån de förstorade vener.

Det finns två typer av kirurgiska ingrepp för varicocele behandling: öppen kirurgi och laparoskopisk kirurgi. Användningen av öppen kirurgi är vanligare än laparoskopisk kirurgi eftersom det senare är mer riskfyllda och anses hålla lite fördel. Under öppen kirurgi, gör urolog ett snitt genom bukväggen eller ljumske och band från de förstorade vener. Med laparoskopisk kirurgi, infogar urolog ett medicinskt instrument, känd som en laparoskop, för att visa och utföra proceduren. Båda operationer görs oftast som en öppenvården förfarandet med narkos.

Embolisering är ett andra val av varicocele behandling. Den urolog infogar en kateter i en ven genom patientâ € s ljumsken eller nacke och använder en röntgenbild för att hjälpa honom styra instrumenten genom detta rör. Den urolog infogar en liten spole i den utvidgade venen för att blockera och omdirigera blod. Liksom varicocele kirurgi, är embolisering också gjort som ett öppenvården förfarandet, även om den inte kräver narkos; snarare den utnyttjar sedering.

Som ett öppenvården förfarandet, patienten inte kräver sjukhusvistelse efter varicocele behandling. När patienten går hem, kommer han måste hålla is på området för att minska svullnad; Dessutom kan han bära en pung stöd för att lindra eventuella obehag eller smärta. Återhämtningstiden varierar med varje förfarande. Kirurgi tar längre tid att återhämta sig från än embolisering, med patienten behöver en återhämtningstid mellan två och sex veckor. Eftersom den skurna från en embolisering är mindre än en från en operation, är återhämtningstiden kortare, med de flesta patienter återhämtar sig inom flera dagar.

Varicocele behandling kan lindra smärta, men i allmänhet finns det ingen garanti för att det förbättrar fertilitet, även om spermieantalet kan öka. Dessutom behandling inte heller förbättra atrofi, om inte förfarandet gjordes tillräckligt tidigt i patientâ € s unga år. Liksom alla medicinska åtgärder, kommer varicocele behandling med sin andel av komplikationer. Dessa komplikationer är atrofiska testiklar, blodproppar och infektioner.

  • Operationer för varicocele behandling kräver vanligtvis narkos.
  • Laparoskopisk kirurgi för varicocele är mer riskfyllda, men har fördelar för patienten som en snabbare återhämtning tid.
  • Öppen operation för variocele kräver kirurgen att göra ett snitt i abodmen eller ljumskarna för att knyta av utvidgade vener.