Vilka är de olika typerna av Finch holkar?

June 16

Finch holkar kommer i ett antal olika stilar och kan göras från en handfull av olika material. Dessa boxar kan vara färdigköpta eller hemlagad och kan konstrueras av trä, tråd, eller naturliga produkter, som kalebasser. Oavsett vad de är gjorda av och hur de är formade, måste finch lådor kunna ge dessa fåglar med små, skyddande höljen så att de tryggt kan höja sina ungar.

De mest traditionella fink holkar är gjorda av trä. De kan vara väldigt snygga och välgjorda, eller kan bara bestå av ett par bitar av trä spikade ihop. Dessa typer av lådor är långvarig, och kan göras så att locket kan tas bort för att enkelt kontrollera om fågelungar.

Vissa typer av finch holkar inte lådor alls men är formade som ägg och gjord av vide eller vass. Dessa korgar har en öppning i fronten för fåglarna att komma in och avsluta. Dessa korgar kan fästas träd eller sidorna av byggnaderna. Nackdelen med dessa strukturer är att de inte är långvariga och oftast måste bytas varje år eller två. Dessutom kan de inte öppnas för att inspektera fågelungar inne.

Ibland är finch bolådor gjord av ståltrådsnät snarare än trä eller vass. Dessa trådlådor består av nät eller screening på alla sidor, och fåglarna fylla dem med de häckande produkter som de önskar hela interiören omkrets lådan, vilket gör den vattentät och varm när de är färdiga. Denna typ av boet främjar luftflödet och är lätt att rengöra och underhålla från år till år.

Vissa finch uppfödare gör billiga finch holkar från plast krukor. Ett hål som är lämplig storlek för en fink görs i botten av krukan, och toppen av potten är ansluten till en bit kartong, skapar en perfekt häckande miljö. Nackdelen med denna typ av fink holken är att den inte kan placeras i en alltför solig plats, eftersom plasten kan överhettas.

Det finns också ett antal mer naturliga alternativ för fink holkar. Torkade kalebasser kan användas som fågelholkar. Efter kalebass torkas, är ett hål borras in i den och fröna bort för att göra plats för fåglarna. Ihåliga loggar är ett annat alternativ för fink häckande, även om det kan vara svårt att hitta en logg som är den perfekta storleken för finkar.