Vad är Hot Tub Utslag?

December 29

Badtunna utslag är det gemensamma namnet på en infektion som kallas pseudomonas follikulit. Detta är en bakteriell angrepp som sker i en persona € s hårsäckar. Människor tenderar att fånga det medan bada eftersom bakterierna kan förorena vattnet, och det är särskilt vanligt i varmare vatten. Badtunna utslag ser ut som en samling av små röda sår och itâ € s vanligtvis mycket kliande. Ibland kommer att klara upp utan behandling, och i andra fall, antibiotika och andra strängare åtgärder krävs.

När badtunna utslag först utvecklar, folk brukar ha lite inflammation och klåda. Efter några dagar, små sår utvecklas och klådan ofta förvärras. De sår tenderar att vara fläckvis, och ibland dessa kommer att sprida något och visa upp i flera olika områden. För vissa människor, kan symtomen vara svårare, och de kan faktiskt drabbas av en lätt feber och lite trötthet i början.

En bakterie som kallas Pseudomonas aeruginosa är den vanligaste orsaken till badtunna utslag. Denna typ av bakterier finns även i naturen, och det faktiskt lever på ytan av mänsklig hud i många fall. Detta är hur det blir till vatten som människor använder för bad. Med tiden kan en stor ansamling av bakterier potentiellt bildas i en badplats, och sedan flera personer som använder samma badplats kan bli infekterade.

Människor använder ofta tillsatser som klor i deras vatten för att undvika dessa typer av infektioner, men dessa kemikalier inte överleva så länge i varmare vatten. Det är därför badtunna utslag är mer allmänt fångad på platser som badkar och badtunnor, snarare än pooler eller naturliga vattendrag. Bakterien som orsakar badtunna utslag kan överleva högre nivåer av klor än många andra bakterier typer, och detta gör generellt det svårare för människor att ta itu med genom vatten behandlingsmetoder.

I de flesta fall människor don € t faktiskt måste göra något för att göra badtunna utslag försvinna. Den mänskliga kroppen är brukar kunna kämpa mot bakterien som orsakar sjukdomen på egen hand. Ibland kommer också att använda vissa huskurer för att hjälpa skynda saker tillsammans, bland annat med hjälp av vinäger kompresser. Om sjukdomen dröjer, kan läkarna välja att förskriva perorala antibiotika.

Enligt de flesta experter, är det bästa sättet att ta itu med badtunna utslag för att förhindra det. Detta innebär i allmänhet att hålla eventuella badplatser så rena som möjligt. Kemiska tillsatser kan också ofta vara en del av förebyggande, samt grundläggande filtrering av allt vatten som används under en längre tid.

  • Vaginal blåsor kan orsakas av att bära våta bikini bottnar för länge eller bada i kemiskt inbalanced badtunnor.
  • En samling av små, kliande röda sår kan tyda på en badtunna utslag.
  • Bakterien Pseudomonas aeruginosa, vilket kan orsaka en badtunna utslag.