Vilka är de bästa tipsen för Hyperglykemi Management?

January 6

Hyperglykemi, eller högt blodsocker, förekommer ofta i de med diabetes, men det finns sätt att hålla den i schack innan det orsakar stora problem. En av de viktigaste metoderna för hyperglykemi hantering kontrollerar blodsockernivåer ofta så att de alltid på en godtagbar nivå. Ett sätt att hålla nivåerna i schack utövar vid vissa tider. Kostförändringar, som att minska mängden av matintag och ökad vattenförbrukning, kan också hålla detta villkor i schack. Framgångsrik hyperglykemi förvaltning kan hindra kroppen från att gå in i diabetic stöt eller utveckla ketoner i urinen.

Regelbundna kontroller blodsocker är avgörande i rätt hyperglykemi hantering eftersom de kan leda till tidig behandling av detta tillstånd. Detta kan hjälpa de drabbade med det undvika oönskade symptom som illamående, andningssvårigheter, trötthet, snabb puls, infektioner, kliande hud, och mer. Inspelning blodglukosnivåer efter varje test är viktigt, eftersom att ha särskilt höga nivåer för flera dagar i rad kan tyda på att en förändring av kosten är nödvändigt. Svåra och akuta fall av detta tillstånd behandlas ofta med hjälp av insulininjektioner vid behov, varför bör kontrolleras glukosnivåer så ofta som möjligt.

Många människor kan hålla nivåerna från att gå för högt genom att utöva. I själva verket är regelbunden motion rekommenderas att hjälpa till att kontrollera detta villkor, eftersom inaktivitet kan orsaka blodsockernivåer att öka kraftigt. Å andra sidan, är motion rekommenderas inte om nivåerna går över 240 mg / dl (13.33 mmol / l), eftersom vid denna punkt, ketoner är typiskt närvarande i urinen, i vilket fall aktivitet kan göra nivåerna ökar snabbt. Detta är ett exempel på hur viktigt det är att regelbundet kontrollera blodsockernivåerna att öva hyperglykemi hantering.

Ett annat tips för att hantera detta villkor är att hålla från att äta för mycket eftersom överdrivet matintag kan leda till skyhöga blodsockernivåer. De flesta människor som lider av hyperglykemi måste se till att de inte äter för mycket, men de måste fortfarande äta regelbundet för att hålla nivåerna balanserad. Således flera små måltider varje dag är ofta bättre för hyperglykemi hantering än tre stora måltider. Besök på en dietist kan hjälpa när det gäller att hantera dieten. Dessutom kan tillräckligt vattenintag förhindra uttorkning, och som en bonus, kan det leda till en känsla av fullkomlighet, så att de som anpassning till lägre födointag fortfarande kan känna sig nöjd trots mindre mat.

  • Svåra fall av hyperglykemi kan behöva hanteras av regelbundna insulininjektioner.
  • Diabetiker övervaka blodsockernivåer för att förhindra hyperglykemi.