iPod touch lathund

December 1

Få ut mesta möjliga av din Apple iPod touch genom att veta några grundläggande användartekniker. Från zoomning och rullning till e-posta bilder, använder din iPod touch är en smula lättare med dessa tips.

 • Zooma (webbsida, foto, karta): För att zooma in, spred isär två fingrar på skärmen (unpinch). Om du vill zooma in på en textkolumn, dubbelklicka. För att zooma ut, föra ihop fingrarna på skärmen (nypa), eller dubbelknacka.
 • Rullning och byta skärmar: För att rulla en lista eller skärm, dra skärmen med fingret eller, för snabbare rullning, flick skärmen upp eller ned. Att byta från en skärm till en annan, dra över skärmen med fingret från vänster eller höger.
 • Redigera text som du skriver det: Tryck och håll på insättning eller borttagning punkten i texten för att se förstoringsglas, vilket förstorar delar av texten vyn. Före lyft fingret, skjut förstorings till den exakta positionen för att infoga nya tecken. Du kan sedan trycka knapparna för att infoga text eller använda backstegstangenten för att ta bort texten.
 • Snabbt skriva ett nummer och återvända till bokstäver: Tryck och håll 123 knappen tills sifferknapparna visas och sedan fingret över dem till det nummer du vill;?. bort fingret för att välja numret. Tangentbordet återgår till alfabetiska nycklar så att du kan fortsätta skriva bokstäver.
 • E-posta bilder: Om du vill skicka ett foto i ett e-postmeddelande trycker du på foton ikonen på startsidan och välj ett foto; sedan på alternativen i det nedre vänstra hörnet av fotot. (Tryck på bilden om kontrollerna försvinner.) Tryck på E-posta bild knappen till e-post fotot. Nytt meddelande visas med foto inbäddad i meddelandet. Du kan sedan trycka meddelandefältet för att skriva text och fylla i Till, och Ämne.

Fem Fun Apps för din iPod touch

Om du är ute efter lite kul på din iPod touch, bege dig till Apple Store. Du hittar massor av nedladdningsbara program för din iPod touch. Vare sig du letar efter gratis appar eller är villiga att betala för ditt roliga, här är en lista för att få dig att gå:

 • Labyrinth LE: (Gratis) I Labyrinth, du lutar din iPod touch att rulla en boll genom en trä labyrint att nå målet utan att falla igenom fel hål. Det är beroendeframkallande!
 • SlotZ Racer: (inte gratis) Om hastigheten är problemet kan du försöka SlotZ Racer, som låter upp till fyra personer race slot bilar på en iPod touch.
 • Virtual Zippo Lighter: (Gratis) Den öppnar med en knyck på handleden eller en känga, och ljus med en känga av fingret eller tummen - det är gratis Virtual Zippo Lighter app! Lågan gungar även när du flyttar din iPod touch. Den är perfekt för att begära ett extranummer på konserter. Du kan plocka flera lättare konstruktioner och även skräddarsy en design med text.
 • ShoZu: (Gratis) ShoZu håller dig ansluten till mer än 50 av dina favoritwebbplatser, inklusive Flickr, Facebook och Twitter. Du kan ladda upp bilder från din iPod touch till många av dessa platser och även skicka dem till valfri e-postadress.
 • Pocket Gud: (inte gratis) Du spelar gud på en avlägsen ö, härska över primitiva öbor, slående dem med blixtar eller utfodra dem kokosnötter som du föredrar. Hej, kan det hända, så var beredd.

Fem Nifty Travel Apps för iPod touch

Är du redo för din nästa resa? Om så är fallet, kan rese apps för iPod touch hjälpa dig hitta runt om du går vilse, ledtråd du in på vädret, och berätta för dina vänner var du är vid en given tidpunkt. Tänk på din iPod touch din behändiga lilla tour guide och resekompis.

 • Ficklampa: (Gratis) Ficklampa fyller din skärm med ett starkt vitt ljus, som är perfekt för mörka platser, såsom konserter. Du kan använda din iPod touch som en ficklampa för att hitta en plats.
 • Flight: (inte gratis) Flight erbjuder status info realtid efter flyg från hela världen, med levande väderuppdateringar, sträckor, grindnummer, och information om förseningar och inställda.
 • HearPlanet: (Gratis) Förvandla din iPod touch till en ljud guide. HearPlanet spelar ljudspår i Wikipedia-artiklar baserade på platser av intresse kring din aktuella position. Den erbjuder både text och ljud i Wikipedia artikeln.
 • Foursquare: (Gratis) Foursquare låter dig se var dina vänner är, lära sig om platser de frekvent, och låsa upp belöningar på din väg genom städer och kolla in platser.
 • Showtimes: (Gratis) Showtimes lokaliserar först var du är (var din iPod touch), och sedan ger relevant lokal information biograf, visa tider, filmbeskrivningar, film biljettförsäljnings kapacitet och släpvagnar.