Gör Airlines fortfarande använda pappersbiljetter?

December 2

Per den 31 maj 2008 International Air Transport Association (IATA), som representerar 230 flygbolag världen över, och 93% av planerade internationella flygtrafiken, inte längre utfärdar pappersbiljetter. Den primära motivationen bakom skrotningspappersbiljetter var att minska kostnaderna och öka effektiviteten. Även om inte alla flygbolag i hela världen är föremål för IATAâ € s regler, de allra flesta är, och pappersbiljetter är nu föråldrad.

Flygbranschen uppskattar att det kommer att minska kostnaderna med $ 3000000000 i hela världen genom att eliminera pappersbiljetter. Detta beror på att papper för att skriva biljetterna hade fysiskt levereras, och utrustning som används för tryckning måste bibehållas. Kostnaden för att utfärda en biljett kommer att minska från 10 $ till en, och 50.000 träd sparas, enligt branschen.

Det finns en allmän tro att flygbolagen i utvecklingsländerna är de sista att flytta till elektroniska biljetter, men detta är inte alltid fallet. Några små regionala flygbolag, såsom Aerocondor i Peru och Kingfisher Air i Indien gick papperslös före industri jättar som Virgin Atlantic som utfärdar biljetter till flera internationella destinationer över transportörer.

Elimineringen av pappersbiljetter kommer att göra saker och ting svårare för flygbolag som tjänar avlägsna platser där det inte finns datorer eller el. I dessa fall kommer flygbolaget att behöva skriva ut passagerarlistor vid huvudkontoret och bära dem till avlägsna flygplatser, och lita på radio- och telefonanslutningar att kontrollera ändringar i listorna.

Bara för att det IATA inte längre frågor pappersbiljetter betyder inte att folk inte använder dem. Enligt IATAâ € s regler, papper biljett innehavare har upp till ett år från dagen för utfärdandet att använda sin biljett, och ytterligare ett år för att göra en tur- och returresa. Det innebär att en del pappersbiljetter kommer att gälla fram till den 31 maj 2010.

Det är viktigt att komma ihåg att en flygbiljett är inte samma sak som ett boardingkort. Innehav av en flygbiljett, antingen elektroniskt eller papper, är det som gör att flygbolaget att utfärda ett boardingkort, vilket är ett pappersdokument. Boardingkortet används sedan för att fortsätta genom säkerhet, betala några invandring eller flygplatsavgifter eller avgifter och säkra en plats på planet.

  • E-biljetter används i nästan alla länder.
  • Flygbolag världen över har sparat enorma summor pengar genom att byta till elektroniska biljetter.