Vad är en Black Marlin?

September 9

En svart marlin är ett populärt spel fisk i Istiophoridae familjen. Det kan hittas simmar nära vattenytan i Stilla havet och Indiska oceanen. Liksom andra marlin, kan det växa extremt stora och kan simma mycket snabbt. Denna marlin variant har stor styrka och uthållighet vilket gör den till en av de svåraste ädelfisk för fiskare att veva in.

Denna sportfisk kan växa till enorma proportioner, nå så mycket som 1000 pounds (454 kg) i vikt och (4,6 m) 15 meter lång. De flesta, dock är i 200-400 punds (91-181 kg) området. Den svarta marlin är den största av alla de marlin och den största är nästan alltid kvinnor.

De är inte bara svart, men mörkblå till färgen, med silverglänsande magar och en lång vass faktura. Det är den enda marlin med stela bröstfenor som inte ligger platt mot kroppen. Den svarta marlin föredrar att bo i varma vattenområden där temperaturen inte sjunker under 68 ° Fahrenheit (20 grader Celsius). De brukar hålla sig nära kusten och nära öar och rev, bara på väg in i djupt vatten när undgå rovdjur.

Denna typ av marlin äter nästan allt den kan fånga, inklusive bläckfisk, kräftdjur, bläckfisk, och många olika sorters småfisk. Det är särskilt förtjust i tonfisk. Den svarta marlin är en av världens snabbaste fisk, vilket gör det särskilt svårt för sitt byte att fly. Det kan snabbt och enkelt köra bara om någon mindre havsvarelse.

Fiskare njuta av utmaningen att fånga svart marlin eftersom de är kända för att sätta upp en fantastisk kamp. När de är hooked, tenderar de att gå ner till djupare vatten med hög hastighet. Med sin storlek och uthållighet, kan kampen mellan marulk och fisk pågå i timmar. Den bästa bete för att fånga dessa fiskar brukar riggad döda bete.

Den svarta marlin inte äventyras, men har potential att bli hotad på grund av sin status som en trofé fisk. Det är stor efterfrågan bland fiskarna, som de flesta skulle älska att ha en stor svart marlin monterad på deras vägg. Peru är för närvarande det enda land som har vidtagit åtgärder för att skydda denna majestätiska fisk genom att förbjuda försäljning av allt som fångas i peruanska vatten.

Under 2010 Greenpeace International listat de svarta marlin på sin "röda listan" för fisk och skaldjur. Fiskar som finns på den röda listan riskerar framtida utrotning. Efterfrågan på dessa fiskar förväntas kraftigt minska antalet som lever i öppet vatten.