Vad är en Bouffant Cap?

September 4

En Bouffant mössa är en mössa vars funktion är att hålla herrelösa hår i och vatten eller andra föroreningar ut. Den liknar en påse med ett samlat elastisk öppning som täcker håret och sitter tätt runt hårfästet. En Bouffant mössa används traditionellt för att skydda en komplicerad frisyr när du sover eller duscha. Det används också av läkarkåren och i matlagningen, hålla herrelösa hår under locket.

Med sitt namn från Bouffant eller bikupa frisyr som populariserades av stilikoner Marie Antoinette och senare Bridgette Bardot har bouffant cap funnits under lång tid. Ursprungligen var det gjort av mjukt tyg, som var skräddarsydd för att passa ägaren. Mer moderna versioner är gjorda av plast, nät, eller polypropen, vilket gör en engångs bouffant cap en billig och praktisk lösning för en mängd olika tillämpningar.

Bouffant mössor är ett viktigt skönhet verktyg som används för att skydda håret. Hår som är mycket ömtålig eller lätt trassligt kan skyddas på natten av att sova i en sidenfodrade bouffant cap. En special tillfälle frisyr som tar mycket tid att göra och massor av hårspray och stift för att hålla på plats kan skyddas medan dressing eller gör make-up.

Bouffant mössor kan också användas för att hålla röriga hårbehandlingar från förstör kläder eller möbler. En plast bouffant cap fälla några av de starka kemikalier, lukter och rök från färgning eller permanentvätska håret. Detta förhindrar toxiner från att inandas. Den förhindrar också oavsiktliga droppar som kan blekmedel eller bets tyger.

Det finns tre sätt att plast bouffant mössor kan användas med värmeaktiverade hår masker. Efter applicering av masken, täcka håret med locket. Den första metoden är att täcka huvudet med en varm handduk. Den andra metoden är att stå under en varm dusch. Den tredje metoden är att använda en hårtork inställd på en varm miljö för att försiktigt värma håret. Den Bouffant mössa låter värmen i medan förhindra hårinpackning tas bort, urvattnas eller torkat upp.

Många andra professionella användningsområden för bouffant mössor existerar. Bouffant kirurgiska mössor vanligen bärs av läkare som behöver upprätthålla en steril miljö och kan inte riskera att lämna herrelösa hår. Bouffant hårnät används i matlagningen för att undvika hårstrån från att falla i livsmedel.