Rengöring Diskmaskiner

April 14

Att lära det rätta sättet att rengöring diskmaskiner gör mer än att bara låta dig ha rena rätter. Genom att ta sig tid att regelbundet, och regelbundet, rengöra diskmaskiner det sätt som de är tänkta att rengöras, kan du hjälpa till att förhindra alla typer av frågor från att utvecklas. Några av dessa frågor kan vara att ha en unken lukt utvecklas, kalk, fast på mat, eller ens diskmaskinen dör på dig. Lyckligtvis rengöring diskmaskiner ordentligt är inte en mycket svår uppgift.

  1. Kör maskinen. Innan du faktiskt kan börja rengöra diskmaskinen på allvar, måste du köra den genom en komplett cykel, om du behöver göra det tomt. Detta kommer att bidra till att tvätta bort så mycket av smutsen, skräp, smuts eller helt enkelt crud som kan ansamlas längs botten av de flesta diskmaskiner över tiden.
  2. Kontrollera armarna. Efter att cykeln har avslutats, måste du dra ut racken så mycket som möjligt, och sedan börja rengöra snurr armar. Titta noga på hålen och se till att de är öppna och fria från gunk. Om de inte är gratis, sedan göra dem så använder de minsta möjliga verktyg, och var noga med att inte skada hål eller packningar på något sätt. Upprepa processen med vart och ett av hålen, på samtliga av armarna. För att säkerställa att du får ut allt, kan du behöva köra maskinen igen.
  3. Rengör kanterna. Genom att använda en grön scrubbie eller magisk suddgummi rengöringsdyna, börja rengöring kanter diskmaskinen. Börja längst upp, och sedan arbeta dig runt och ner på båda sidor. Se till att du också få gummipackningen också. Se till att du också få under botten av dörren, där en hel del gunk, och lite vatten, samla.
  4. Titta längst ner. Ta dig tid att titta på botten av diskmaskinen, runt området i avloppet. Se till att avloppet är ren och fri från all skräp så att vattnet kan rinna obehindrat. Om det ser ut som om något har fått genom avloppet som inte borde ha och blivit fastnat, måste du ta bort avloppet och botten spinning armenhet genom att lossa upp skruvarna. Var mycket noga med att du kommer ihåg var allt går så att du kan byta ut allt när du är klar.
  5. Rengör korgen. Använd en pensel skurborste och rengör bestick korgen. Om du har turen att ha en korg som kommer ut, ta bort den och tvätta den i vasken med samma metoder som du gör på ett durkslag. När du är klar, byt korgen.
  6. Kör några citrus igenom. Lime skala kan vara lite av ett problem för diskmaskinen, men lyckligtvis finns det en ganska enkel lösning på detta. Sätt lite Tang, saft, eller någon annan citrusbaserade fruktdrink pulver i tvålpump, och sedan köra diskmaskinen genom ett normalt komplett cykel. Detta kan bli av de flesta, om inte alla, skal lime uppbyggd som du kan hitta i din diskmaskin.
  7. Kör lite blekmedel. Mögel kan vara en mycket dålig sak, och du verkligen inte vill att det någonstans i närheten av din diskmaskin. Ett sätt att göra detta är genom att hälla omkring en kopp blekmedel i diskmaskinen, och köra det på en vanlig cykel. Använd denna metod mycket sällan men eftersom blekmedel kan vara ganska hårda på det mesta, såsom plast eller gummi.
  8. Kör en cykel. När du har rengjort diskmaskinen, måste du köra det genom en annan komplett cykel, men utan rengöringsmedel eller andra rengöringsmedel. Detta är mer av en sköljprocess med några riktigt hett vatten än något annat. Du försöker helt enkelt att skölja bort eventuella rengöringsmedel som fortfarande kan finnas kvar, liksom allt skräp som du kan ha missat.