Hur att Stilisera och Warp Typ i Photoshop Elements 9 Bilder

April 6

Du kan varp, förvränga, förbättra och stilisera din typ i Photoshop Elements. Om du € re inte är försiktig, kan din kreativa typografi glänsa din bild. Om du € ve försökt handen på att skapa en typ mask, vet du att Elements klarar av mycket mer än bara kasta några svarta bokstäver längst ned på din bild.

Justera typ opacitet i Elements

Lager är en digital version av de gamla analoga ark transparens. Du kan ändra elementet opacitet på lager för att låta det underliggande lagret visa sig i varierande grad. Detta är också möjligt på ett textlager.

För att ändra opaciteten för ett textlager, helt enkelt välja lager på panelen Lager, klicka på pilen till höger om procent Opacitet och dra i reglaget. Ju lägre procentsatsen, desto mindre ogenomskinliga typen (och ju mer det underliggande lagret syns igenom).

Hur att Stilisera och Warp Typ i Photoshop Elements 9 Bilder

Du kan variera opaciteten för textlager för att tillåta det underliggande lagret att kika igenom.

Tillämpa filter för att skriva in Elements

En av de mest intressanta saker du kan göra med typen i Elements är använda specialeffekter, såsom filter. Du kan göra typ ser ut som itâ € s i brand, undervattens, eller på resande fot. Den enda protest är att typen måste förenklas först innan ett filter kan tillämpas. Var noga med att göra alla dina textredigering innan du kommer till filtreringssteget.

Tillämpa filtret är lika enkelt som att välja den förenklade typ lagret på panelen Lager och välja ett filter från menyn Filter.

Hur att Stilisera och Warp Typ i Photoshop Elements 9 Bilder

Tillämpa en rörelseoskärpa för att skriva kan få det att verka så snabbt som bilen.

Målning typ med färg och gradienter i Elements

Ändra färg på texten är lika enkelt som att markera den och välja en färg från färgväljaren. Men vad händer om du vill göra något lite mindre konventionella, såsom använda slumppenseldrag av färg över typ? Återigen, som med tillämpning av filter till text, är det enda kriteriet att typen måste förenklas först. Efter att? € är gjort, välj en färg, greppa penseln med inställningar för ditt val, och måla.

Hur att Stilisera och Warp Typ i Photoshop Elements 9 Bilder

Ta med din typ till liv med färg (överst) eller en gradient (botten).

Om du vill ha den färg eller övertoning som ska begränsas till den typ området, markera texten genom att antingen Ctrl-klicka (cmd-klicka på en Mac) lagret med texten eller låsa layerâ € s öppenhet på panelen Lager.

Du kan också använda en övertoning till din typ. Här är de steg att följa efter förenkla din typ:

  1. Välj övertoningsverktyget på verktygspanelen.
  2. På Alternativ fältet klickar du på nedåtpilen bredvid övertoningsväljaren för att komma åt övertonings Picker nedrullningsbara panel.
  3. Välj önskad lutning.
  4. Placera lutning markören på texten där du vill att din lutning för att starta; dra dit du vill att din lutning till slut.

    Donâ € t som resultaten? Dra igen tills du får det utseende du vill. Kom ihåg att du kan dra i alla vinklar och hur långt som helst, även utanför din typ.

Skevhet typ i Elements

Den bästa delen om de snedvridningar som du tillämpar med Warp funktionen är att texten förblir fullt redigerbara. Den här funktionen är roligt och lätt att använda. Klicka på Warped Text knappen Skapa nära det höger änden av alternativfältet. (ITA € s T med en böjd linje under den.) Den här åtgärden öppnar Warp Text dialogrutan där du hittar ett brett utbud av snedvridningar på Style popup-menyn med beskrivande namn som Bulge, Inflate och Squeeze .

När du har valt en varp stil kan du justera orienteringen, krum och graden av distorsion genom att dra skjutreglagen. Inställningen Böj påverkar mängden varp, och den horisontella och vertikala Snedvridning gäller perspektiv på denna varp. Du kan också visa resultaten medan du justerar.

Du kan också använda kommandot Omforma, såsom omfattning och skev, att manipulera text.

Hur att Stilisera och Warp Typ i Photoshop Elements 9 Bilder

Text förblir fullt redigerbara efter applicering snedvridningar med kommandot Warp.