Vad är en blå Aloe?

March 30

Den blå aloe, även känd under det vetenskapliga namnet aloe glauca, är en av mer än 250 olika arter av aloe växter. Den blå aloe växer typiskt till en höjd av mellan 6 inches och 18 inches (15,2 cm och 45,7 cm), med varje tjocka blad som kan nå upp till 16 inches (40,6 cm) i längd. Bladen bära blågrå färg som ger växten dess namn. Bladen är släta men kantas i rödbruna spikar som påminner om en kaktus. Bladen på denna saftiga innehåller en gel som används som ingrediens i allt från aktuella salvor till kosmetika till läkemedel gel kapslar.

Plantorna växer i skikt som kallas rosetter som börjar i mitten och filial ut. Blå aloe kan också blomma året runt med ljusa, röda-orange blommor. Aloe tillhör kaktus och saftiga växter kategori, och växer utomhus i varma, torra klimat. Aloe växter också vanligt gör utmärkta krukväxter.

Blue aloe växter brukar göra bäst när avstånd mellan 6 inches till 12 inches (15,2 cm till 30,5 cm) isär när planterade utanför. De är oftast lätt att växa som trädgårdsväxter, och oftast gör bäst i full sol med torrare jord än många andra trädgårdsväxter. De föredrar samma typ av jord där kaktusar växer, vilket är en lös, sandig jord i stället tät jord eller lera. När förvaras i behållare får blå aloe ha tillräcklig dränering så jorden är fuktig först efter vattning. Detta kan hjälpa till att hålla mögel och rotröta skadar aloe också.

De köttiga bladen av den blå aloe innehåller en gel som kan användas rå från anläggningen på sådana skador som skrubbsår, skärsår och brännskador. Den har naturliga antibakteriella egenskaper och även bidrar till att minska svullnad. Gelén används i en mängd olika hudvårdsprodukter, hud salvor och skönhetsprodukter samt. Den bearbetade gel används i kapselform för att behandla en rad åtgärder som hävdar att hjälpa till med sådana saker som matsmältningsproblem, förstoppning och oregelbundna menstruationer.

För hemmabruk, bör ett löv skäras från anläggningen nära dess bas. De bästa bladen att använda är de åtminstone 8 inches (20,3 cm) lång. Om ingen av bladen är så länge, anläggningen troligen inte är mogen nog att använda. De ryggar runt kanten av bladet bör skäras bort och därefter bladet bör delas på mitten för att avslöja gelén. Den blå aloe gel kan sedan appliceras direkt på huden för att behandla skärsår, skrapsår, mindre brännskador, solbränna, akne, utslag och bug bites.

  • Blå aloe gel kan ge befria från en solbränna.
  • Gelen av blå aloe används i många hudvårdsprodukter.
  • Salvor som innehåller blå aloe kan användas för att behandla acne.