Vad är Bots?

January 24

Internetrobotar är kända under många namn - robotar, spindlar, webb bots, robotar och sökrobotar. Vad alla har gemensamt är att de är program eller skript. Där de skiljer i de uppgifter som de utför. De är syftet eller förmånen är enkel: att snabbt slutföra arbeten, särskilt repetitiva sådana.

Bots är vanligast i indexering på en sökmotor. När det används för detta ändamål, de programmerade att besöka webbplatser på Internet för användning på sökmotorn sidor. Det vill säga, de träffar som en användare får när han eller hon utför en sökning på hans eller hennes favorit sökmotor kommer att vara där, delvis eftersom en bot gick ut och identifierat den webbplatsen. De kör regelbundet för att se till att webbsidan fortfarande existerar och är fortfarande relevanta för ett visst ämne. Dessa kallas webb bots, webb spindlar, eller en sökrobotar.

Webb robotar kommer också att samla länkar från webbplatsen det besöker och lägga till dem i listan över platser att besöka. Det är därför många människor tror att det är viktigt att få webbplatser att länka till varandra. I vissa fall, desto fler hyperlänkar i en webbadress finns, desto bättre den webbplatsen kan betygsatt av sökmotorer. Dessutom kan dessa program användas för att kontrollera länkar på en webbplats för att se till att de styr klick till rätt plats och leta efter fel i Hypertext Markup Language (HTML) kod.

Bots kan användas för mindre tilltalande ändamål också. De kan användas till exempel för att besöka webbplatser för att samla in data som e-postadresser. Dessa e-postadresser kan sedan användas för att skicka ut massutskick av skräppost - meddelanden som skickas utan samtycke.

Andra funktioner av dessa skript inkluderar interaktiva gränssnitt som används i snabbmeddelanden (IM) tjänster. Avancerade robotar, även kallade chatter bots, kanske kan kommunicera begärd information till en användare som tid, datum, eller väder. Vissa används för att censurera och övervaka svordomar användning.

Människor som har undrat hur en konsert kan utsålda på rekordtid kan vara intresserad av att veta att det är sannolikt robotar har använts. Dessa tillåter köparen att köpa ett stort antal platser i en mycket kort tid. Liknande skript används också på auktionssajter och vissa spelsajter.

  • I vissa fall, desto fler hyperlänkar i en webbadress finns, desto bättre den webbplatsen kan betygsatt av sökmotorer.