Crafting din marknadsföring på Twitter

April 1

Twitter är en plats där du bygger affärsrelationer (om du inte är en spammare). Relationsbyggande är nyckeln till din Twitter marknadsföringsstrategi. Så du bör sträva efter att odla relationer med dina kunder genom dina interaktioner med dem på Twitter.

När du genomför din strategi, måste du planera ditt meddelande. Vad är det du försöker säga till Twitter groupies? Du har oändliga möjligheter för att dela dina idéer, tankar och åsikter genom en kommunikationsteknik som Twitter.

Din röst driver din Twitter-profil. Du är idén generatorn när det gäller att dela och producera innehåll. Ditt företag kan dra nytta av att upprätta en förbindelse med din anhängare som betonar den mänskliga sidan av din verksamhet: Att sätta ett namn och ett ansikte tillsammans, så att säga. De vill veta att du är mänsklig och att du känner deras smärta. Du känner deras smärta och kan läka det - om de köper din produkt eller tjänst, förstås.

För att hitta din unika röst när det gäller att kommunicera via Twitter, följ dessa steg:

  1. Ta en av dina unika säljpositioner och skriva ner det.

    Vad står det? Är du den mest personliga mäklaren i tri-state området? Är du den snabbaste rörmokaren på planeten Jorden? Att veta ditt värde läge kan hjälpa dig att hitta din röst.
  2. Skriv eller skriv några historier du kan komma ihåg i vilken du hjälpt en klient eller kund genom att använda din unika säljposition.

Tänk på din unika säljposition, som att ha en stormakt. Tänk att Stålmannen eller Wonder Woman, eller ännu bättre, den kraftfulla Twitter Man eller Twitter Woman. Vilka super krafter ni besitter som hjälper dig i ditt uppdrag att göra kunder nöjda?

Håll berättelser, meningar, och idéer som du skapar i de föregående stegen i närheten. De kan hjälpa påminna dig om hur kraftfull din unika säljposition är att dina kunder. Berättelserna och idéer som skapats av ditt företag kan hjälpa dig att skapa din unika röst för Twitter. JetBlue är ett bra exempel på detta. Förutom att erbjuda blue chips, innebär deras unika säljposition hand om passagerarna, där de svarar på en fråga som inte nödvändigtvis relaterat till att sälja denna kund en flygbiljett.

Crafting din marknadsföring på Twitter

Innehåll driver Twitter ungefär som lokal, regional, nationell och global berättelser driver tidningar. Innehållet du skapar blir den drivande kraften i din marknadsföring genomförandeplan Twitter. Du måste direkt relatera innehållet till din unika säljposition, din röst, och din bransch.

Du har värdefullt innehåll när det ringer en klocka med dina anhängare (vilket innebär att dina kunder eller potentiella kunder) på Twitter. Innehållet måste ha värde som talar till vad kunderna söker dagligen. Om du är en tjänsteleverantör, dela innehåll som har meriter i din bransch. Till exempel, om du är en rörmokare, dela ett blogginlägg med instruktioner om hur man använder tejp för att fixa en läckande rör.

Värdefullt innehåll omger begreppet talar om vad du gör - vilket betyder vad du (personligen) gör dagligen för att hjälpa kunderna. Kom bara ihåg: Försök inte att driva din produkt eller tjänst på Twitter.