Border Gateway Protocol (BGP) Routing Protocol

September 2

Border Gateway Protocol (BGP) är en av de viktigaste routingprotokoll som används av de flesta av de tjänsteleverantörer på Internet. De flesta kärndirigering enligt på Internet görs av BGP. Den aktuella versionen (version 4) i protokollet definieras i RFC4271.

BGP kan köras som antingen in- eller utvändigt protokoll, och när det körs som en inre protokoll, kan det kallas IBGP.

Som en yttre protokoll, är BGPâ € s främsta uppgift att överföra till andra BGP-routrar några linjer som förvaltas av en inre Gateway Protocol, vilket gör det möjligt de sträckor som skall användas av alla system i båda områdena.

BGP är ofta det protokoll som används mellan gateway värdar på Internet. Routningstabellen innehåller en lista över kända routrar, adresser de kan nå, och en kostnads ​​metriska förknippad med sökvägen till varje router så att den bästa tillgängliga rutten väljs.

För att identifiera de system för vilka BGP är tänkt att vara överföra routing information gör BGP använder Autonoma System (AS) som är grupper av routrar i nätverket.

I de flesta fall måste du bara genomföra detta protokoll när du försöker ge redundant routing mellan dig och din operatör.