Vilka är de olika användningarna av galvaniserat järn?

November 1

Galvaniserat järn är järnmalm som har förfinats, gjutna och belagda med förzinkning. Zinken ger galvanisering, som zink motstår korrosion typisk för ungalvanized smides eller gjutjärn. Galvaniserat järn tillverkas och används för många olika ändamål, men dess primära användning är för plåt tak och andra byggmaterial, såsom metall inramning dubbar, metall tak bältros och fäktning. Andra användningsområden inkluderar metallnät, rör, tak ornament och andra dekorativa yttre arkitektoniska produkter, hängrännor, blinkande, metall hinkar och kontakter, såsom skruvar och spikar. Materialet motstår rost och är därför ett mycket vanligt material för utomhusprojekt.

Termen galvaniserade härstammar från Luigi Galvani, en 18th century italiensk läkare och fysiker som experimente i bioelektricitet och elektrokemi. Hans experiment och forskning, centrerad kring de kemiska och elektriska reaktioner, inte direkt leda till galvaniserat järn, men de gjorde gnista forskning om kemiska reaktioner mellan metaller. Zink-täckta järn, det senare upptäcktes, motstår oxidation som förvandlar nakna järn i rött damm i några år. Galvaniserat järn revolutione metallbearbetning och gett upphov till moderna galvaniserad järnindustrin.

Järn är galvaniserad av flera olika processer. Det vanligaste är electrogalvanization, processen för nedsänkning av den gjutna järnprodukt i en elektrolytlösning av zinksulfat. Varmförzinkning, en annan vanlig process, är järn doppas i smält zink eller zinklegeringar. I sherardization, är järnet placeras i en lufttät valv och tungt dammas med pulvriserade zinkpartiklar. Den fjärde processen mindre effektiv än de andra, är målning eller sprutning av smält zink eller zinkpigment på metallen.

De typer av järn galvanisering olika för olika användningsområden. Till exempel, plåt tak som utsätts för den hårdaste utomhus elementen året runt, är vanligtvis varmgalvanis eller galvanis. Sämre tak målas med zink. Rännor och rör kan målas eller sprutas.

Galvaniserat järn är inte helt korrosionsbeständig. Produkter som är utsatta för betong, surt regn, garvsyror från vissa träd och mycket fukt rostar med tiden. Skrubbsår eller krypande och vridning av järn kan dela öppna zinkbeläggning, vilket gör fukten i sprickorna och rostande järn nedanför. Trots dess sårbarhet, galavanized järnprodukter är extremt stark och kvarstår som de enda korrosionsbeständiga metallprodukter tillgängliga.

  • Galvaniserat järn är järnmalm som har förfinats och överdragna med zink.
  • Galvaniserat järn kommer i tråd, ark, och ett flertal andra former.
  • Galvaniserat järn kan användas för plåt takläggning.
  • Electrogalvanization är processen för nedsänkning av den gjutna järnprodukt i en elektrolytlösning av zinksulfat.