Hur man gör ett samtal med din iPhone 4S

October 11

Med allt annat du kan göra med din iPhone 4S, kan du glömma att du faktiskt kan ringa samtal. För att ringa upp någon, börja med att trycka på ikonen Telefon på startsidan. Välj din metod genom att trycka på en av ikonerna som dyker upp längst ned på skärmen.

Med din iPhone 4S kan du också använda det passande namnet Röststyrning funktion för att ringa upp ett namn eller telefonnummer med rösten eller be Siri till röst uppringning.

Ringa ett samtal på din iPhone 4S genom dina kontakter

För att starta ett samtal från dina kontakter trycker du på ikonen Kontakter i telefonen app. (Kontakter hänger ut i mappen Verktygs också och även standard till den andra startskärmen sidan.) Från Kontakter:

 1. Slå med fingret så listas kontakter på skärmen rullar snabbt upp eller ned.

  Alternativt kan du flytta fingrarna längs alfabetet på den högra kanten av listan Kontakter eller knacka ett av breven för att hoppa till namn som börjar på den bokstaven, lättare sagt än gjort med tanke på hur liten dessa brev är.

  Du hittar en lista över potentiella matchningar också genom att börja skriva namnet på en kontakt i sökfältet längst upp i listan. Eller skriv namnet på den plats dina kontakt fungerar. Du kan behöva bläddra för att få sökfältet i sikte. Ett annat sätt att hitta personer är att använda Spotlight.

 2. När du är på eller nära den lämplig kontaktnamn, stoppa rullningen genom att trycka på skärmen.

  Observera att när du klickar för att stoppa rullningen, betyder det kranen inte välja ett objekt i listan. Tryck på statusfältet eller den lilla förstoringsglaset i det övre högra hörnet för att automatiskt rulla till toppen av listan och ta med sökfältet i sikte.
 3. Tryck på namnet på den person du vill ringa.

  Du ser ett gäng fält med individens telefonnummer, fysiska och e-postadresser, och eventuellt även en mugg skott, vilket visas i följande figur. Du kan behöva scrolla ner för att se mer kontaktinformation.

  Hur man gör ett samtal med din iPhone 4S

 4. Tryck på telefonnumret, och iPhone initierar samtalet.

Din egen iPhone telefonnummer, så att ni inte glömmer det, visas högst upp i listan Kontakter, förutsatt att du kom i Kontakter genom telefon app.

Ringa ett samtal på din iPhone 4S genom dina favoriter

Du kan hålla en lista över de personer och nummer du ringer oftast i Favoriter - det är iPhone motsvarande snabbuppringnings. Att bara peka på personens namn i Favoriter och din iPhone ringer personen.

Du kan ställa in så många favoriter som du behöver för en person. Så, till exempel, kan du skapa separata Favoriter listor för din makes kontor telefonnummer, mobilnummer, och Facetime posten.

Ringa ett samtal på din iPhone 4S genom dina Recents

Trycka på ikonen Recents visar iPhone samtalsloggen. De Recents har hus loggar av alla, ja, senaste samtalen som du gör eller tar emot, samt samtal du missat.

Här är en knepig koncept: Knacka Alla att visa alla samtals och Missade att visa bara de som du missat. Under All listan, avslutade samtal och missade samtal som har returnerats genom att knacka på den röda posten visas i svart, och missade samtal som inte har återvänt på detta sätt är i rött, tillsammans med en deskriptor av telefonen du ringer eller fick ett samtal från (hem, mobil, och så vidare).

Genom att trycka på lilla blå cirkeln med högerpilen bredvid ett objekt i listan, kan du ta reda på tiden samtal ringdes eller missat, liksom alla kända info om den som ringer från kontaktlistan informationen.

För att återgå ett samtal, bara peka någonstans på namnet.

Ringa ett samtal på din iPhone 4S med hjälp av knappsatsen

Från tid till annan måste du slå numret till en person eller ett företag som inte har förtjänat en plats i dina kontakter. Eller du behöver komma åt en knappsats för att navigera ett röstbrevlåda. Det är då du kommer att vilja trycka på ikonen knappsats för att få upp de stora nycklarna till den virtuella tonval knappsats:

Hur man gör ett samtal med din iPhone 4S

Tryck bara på lämpliga nycklar och knacka på Ring.

För att lägga till detta nummer i din adressbok trycker du på + siluett nyckeln (det är ett plustecken och silhuetten av en person) på knappsatsen och peka antingen Skapa ny kontakt eller Lägg till i befintlig kontakt.