Vad är Razor Wire?

October 13

Razor tråd är en typ av stängsel som används oftast i säkerhetstillämpningar, eller för att förhindra extremt envis boskap från att fly. Det liknar taggtråd i konstruktion, men har skarp rakkniv liknande former skurna ur stålband, snarare än hullingar. Även orden "taggtråd" trolla fram en bild av stängsel festooned med rakhyvlar, är namnet faktiskt taget från en tidig varumärke, "Razor Ribbon", som användes för att skilja stängsel från taggtråd.

Tillverkning av taggtråd började i första världskriget, när flera tyska företag insett att skära stålband med dynor var billigare och effektivare än att göra taggtråd. Denna tidiga produkt kallades rakhyvel tejp, och var faktiskt svagare och lättare att passera än taggtråd, som en uppsättning sax snabbt kunde skära igenom den. På 1980-talet började skärtråd med en förstärkt kärna av ståltråd som skall erbjudas. Denna typ av taggtråd görs genom krympning razor tejp på ledarkärnan.

Medan taggtråd kommer i stora spolar avsedda att installeras i Strung linjer, är det mer vanliga i form av dragspels tråd. Concertinatråd är tråd som förblir lindad, vilket gör det svårare att passera över eller genom. Spolarna varierar i storlek, och avser att packa ner platt, vilket gör Concertinatråd idealisk för militära tillämpningar. När det krävs en trådlängd, kan den snabbt dras ut, och spolarna kan lämnas tight eller mer löst anordnade, beroende på hur mycket av en avskräckande behöver skapas.

Normalt är taggtråd används till bästa säkerhetsstängsel. En oförberedd individ försöker att komma in eller ut ur ett säkrat område kommer att ha svårt att ta sig runt taggtråd, särskilt om dragspels konfiguration används. Vanligen är säkerhetsstängsel också böjda, för att göra klättra ännu svårare, och bestämda säkerhetsföretag kan också elektrifiera tråden. Det används också för boskapsstängsel, som vissa boskaps kommer att krascha genom taggtrådsstängsel, men inte taggtråd.

I en tävling med taggtråd, kommer en oförberedd och oskyddad individ förmodligen dyka med smärtsamma nedskärningar och repor. Det är dock möjligt att komma över taggtråd, med hjälp av skyddskläder, saxar, och dynor att lägga över taggtråd. Många militärer utbilda sina soldater i hur man handskas med taggtråd och taggtråd, så att de inte fastna på slagfältet.

  • Taggtråd håller boskap från att fly.