Vilka är de olika typerna av Esofagit behandling?

February 23

Den typ av esofagit, en irritation eller infektion i matstrupen, innebär att behandlingen beror på hur den orsakas. De olika typerna av esofagit behandlingsalternativ inkluderar halsbränna medicinering, antibiotika, smärtstillande medel, och steroider för att minska någon inflammation. I vissa fall kan patienten behöva intravenös nutrition och vätska i syfte att möjliggöra matstrupen att läka. Medan matstrupen läker, kommer de flesta patienterna rådas att följa en lista över protokoll inklusive undvika vissa livsmedel. Det finns vissa situationer där esofagit behandling kräver operation, men oftast bara om andra behandlingar inte är lämpliga.

Medicinering är en form av esofagit behandling som i allmänhet är föreskrivet. Halsbränna läkemedel kan vara lämplig om symptomen orsakas av sura uppstötningar. Dessa läkemedel hjälper till att blockera och långsam produktion av syra, vilket kan bidra till att minska smärtsymtom. Om tillståndet orsakas av en infektion, kan antibiotika vara ett alternativ.

Smärtstillande medel används ibland för att minska smärta i samband med esofagit. Dessa smärtstillande medel är vanligen antingen sväljas eller gargled. Även smärta medicinering ofta wonâ € t lösa den bakomliggande orsaken, kan de minska patientâ € s symtom till en hanterbar nivå medan andra behandlingar prövas.

Esophagitis smärta kan orsakas av inflammation, så ibland antiinflammatoriska läkemedel kan användas. Kortikosteroid läkemedel är effektiva för att minska inflammation och kan bidra till att minska smärta och andra symptom. Itâ € s viktigt att notera att villkoret faktiskt kan orsakas av antiinflammatoriska läkemedel i första hand, så denna behandling kanske inte passar alla patienter.

En särskild fråga med esofagit behandling är att när området blir inflammerad, kan det vara svårt för patienten att låta det tid att läka. Av detta skäl, ibland en patient ges näring intravenöst, dvs direkt i en ven. Detta ger matstrupen tid att återhämta sig helt och samtidigt säkerställa att patienten doesnâ € t lider av undernäring.

Det finns ett antal saker som patienten kan göra för att hjälpa återhämtningen stöd medan esofagit behandling pågår. Dessa inkluderar att undvika eventuella kryddstark mat, äta med små tuggor, och dricka genom ett sugrör. Det kan också vara bra att undvika cigaretter eller alkohol, eftersom dessa kan öka irritation.

I vissa fall kan mer invasiv behandling krävas för esofagit. Till exempel, om det finns något som ingavs i matstrupen, en endoskopi kan användas för att tömma röret. Om en del av matstrupen röret är för skadad för att läka naturligt, kan då operation för att avlägsna detta avsnitt krävas.

  • Esophagitis kan orsakas av bulimi.
  • Smärtstillande medel för att bekämpa esofagit ibland gargled.
  • Dricka genom ett sugrör kan stöd i återhämtning från esofagit.
  • Cigaretter kan irritera matstrupen.
  • Behandlingen kan vara nödvändigt om magsyra når matstrupen och orsakar sura uppstötningar.