Vilka är de olika Malabsorption Symtom?

August 21

Malabsorption symptom uppstår när bodyâ € s gastrointestinala systemet inte fungerar normalt och inte absorbera och använda de näringsämnen den får från livsmedel. Detta skiljer sig från scenarier där människor donâ € t konsumerar tillräckligt näringsrik mat, men i de flesta fall, de med malabsorption äter en adekvat kost. Dålig absorption, vilket kan orsakas av många förhållanden, innebär att kroppen ISNA € t göra en korrekt användning av de livsmedel som den tar emot. Mindre symtom såsom några dagar av illaluktande diarré och svaghet, kanske följa med en kortvarig händelse av malabsorption. Alternativt kan symtomen mycket allvarligt om villkoret är kronisk, med nästan alla kroppens system lider brist på viktiga näringsämnen och vitaminer bli.

En av de mest framträdande malabsorption symptomen är förändring i avföring utseende, och det är ofta en första indikator på problem. Vissa människor kommer att ha täta vattnig diarré, och andra har uppgift om förhöjda mängder fett i avföringen, som blir ljusa utseende och kan fastna på toalettstolen eller tenderar att flyta på toppen av vattnet. Extremt skrymmande avföring, när normala mängder mat konsumeras, kan också betyda kroppen slösar, istället för att använda, den näring den får. Förändringar i avföring utseende ofta åtföljs av andra tarm symptom som magkramper, gas och halsbränna.

Många människor som har tillfälliga magbesvär, från en maginfluensa eller mild livsmedelsburna sjukdomar, kan uppleva några dagars malabsorption symptom. Om villkoret blir kronisk, dessa tidiga symtom tenderar att förvärras och andra tecken på dålig närings absorption blivit uppenbara. De med kronisk malabsorption kan märka saker som oförklarlig viktnedgång. Barnen kan ha förseningar i tillväxt eller diagnostiseras med underlåtenhet att frodas.

Mer specifika malabsorption symptom kan bero på problema € s sak och de näringsämnen som arenan € t absorberas. Några orsaker menar magtarmkanalen låter att absorbera vissa näringsämnen, men sill absorberar andra. Olika områden på kroppen som är beroende av specifika näringsämnen skulle kunna påverkas mest när malabsorption av denna typ är kronisk. Kalciumbrist kan påverka bentillväxt, täthet och styrka; låga nivåer av protein skapar vätskeretention, och järn, folsyra eller vitamin B12-brist kan orsaka olika former av anemi som resulterar i känslor av svaghet eller trötthet.

I många fall, malabsorption symptom tyder flera näringsbrister. Anemi, ben svaghet, och vätskeretention kan alla vara närvarande tillsammans. Om dessa symtom fortsätter att ignoreras, kan skador på flera kroppssystem ackumuleras. I värsta fall-scenario, kan de kroniskt berövas näringsämnen utveckla njurproblem eller ens hjärtsvikt. Det är viktigt att diagnostisera orsaken och behandla den, om möjligt. Samtidigt, de som drabbats av malabsorption kräver andra metoder för nutritionsstöd för att kompensera för saknade näringsämnen.

  • Magkramper är ett symptom på malabsorption.
  • Klassiska tecken på malabsoprtion i kroppen inkluderar anemi och trötthet.
  • Bukspottkörteln tillverkar enzymer som spelar en viktig roll i matsmältningen i mag-tarmkanalen.