Hur väljer jag det bästa Facial Filler?

November 15

En ansiktsbehandling filler är ett speciellt material vanligen injiceras under huden för att öka volymen eller minska tecken på åldrande, som fina linjer och rynkor. Det finns flera olika typer att välja mellan, och bestämma den bästa typen beror på din önskade effekten, allergier mot vissa ämnen, och personliga preferenser. Lära mer om dina alternativ kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut när du pratar med din hudläkare om den bästa typen för dina behov.

Kollagen, en av de vanligaste och äldsta ansikts fillers, är ett naturligt förekommande protein som finns i hela kroppen. Den stöder din hud, leder och skelett. Den typ av kollagen används i dermatologi typiskt skördas från kor, så om du är emot att använda animaliska produkter, kanske du vill välja ett annat alternativ. Ungefär en månad innan de får kollagen injektioner, kommer din hudläkare behöva göra ett hudtest för att se till att du inte är allergisk mot ämnet, som kollagen skördas från djur bär en viss risk för att orsaka en reaktion.

Om kollagen skördas från kor orsakar en allergisk reaktion, eller om du är emot det av andra skäl är mänskligt donerat eller autolog kollagen dras från din egen kropp ett annat alternativ. Använda autolog kollagen ansikts filler minskar signifikant risken för allergisk reaktion eftersom den inte införa en främmande substans till kroppen. Under förfarandet, läkaren tar bort en bit av huden, oftast på nedre höften, extraherar kollagen, och använder den för att göra en injicerbar ansiktsbehandling filler.

Fett skördas från kroppen är ett annat alternativ som är osannolikt att orsaka en allergisk reaktion. Om du väljer den vägen, kommer din hudläkare använda låg-drivna fettsugning för att ta bort fett från dina lår eller skinkor och bearbeta den till en injicerbar ansiktsbehandling filler. Även om denna process kan bidra till att minska uppkomsten av fina linjer och rynkor, är det mest effektiva för att korrigera ansikts ärrbildning, inklusive ärr orsakade av akne. Majoriteten av fettet resorberas av kroppen inom några månader efter ingreppet, vanligen lämnar efter bara tillräckligt för att uppnå önskad effekt.

Om du letar efter en ansiktsbehandling filler att lägga konturen på läpparna, är hyaluronsyra en potentiell alternativ att överväga. Detta ämne finns naturligt i kroppen, där den ger främst dämpning och smörjning till dina leder och ögon. Den typ som används i dermatologi kommer från tuppar, så igen, om du är emot animaliska produkter, är det inte den ansiktsbehandling filler för dig. Hyaluronsyra injektioner kan orsaka smärta och brännande vid injektionsstället, och därför att den är härledd från en djurkälla, är det en potentiell allergen.

Flera olika typer av syntetiska ansikts filler med egna ingredienser finns också. De syntetiska ingredienser skapas för att efterlikna naturligt förekommande ämnen i kroppen, och kan orsaka färre allergiska reaktioner än fyllmedel som härrör från animaliska källor. Den dermatologi Industrin utvecklas ständigt och skapa nya möjligheter, så tala med din hudläkare för den mest up-to-date information om den bästa typen av filler för dina behov.

  • En ansiktsbehandling fyllmedel kan hjälpa rätta acneärr.
  • Fyllmedel kan användas för att maskera utseendet av små fördjupningar i huden, inklusive akne ärrbildning.