Vad är English Breakfast Tea?

March 24

Engelsk frukost te är ett te blandning som är utformad för att para ihop med den traditionella engelska frukosten, som inkluderar en rad mycket tunga, rejäla livsmedel. Detta te tenderar att inkludera starka, robusta sorter av te som smälter samman för att skapa en fullständig, rik smak. Många engelska te företag producerar en engelsk frukost blandning, och detta te är typiskt lätt tillgänglig på marknader, i både lös och säckar formuläret.

De druvsorter av te som används i engelska frukost te blandningar varierar, men Assam, Ceylon, och Keemun teer är populära, tillsammans med några kenyanska teer. Dessa teer är kända för att producera robusta teer som tenderar att vara mörk och stark, speciellt när bryggt på långsidan av brygg fönster för svarta teer, vilket är cirka tre till fem minuter. När bryggt, har engelsk frukost te en mycket distinkt doft, som många säger påminner dem om varm toast och honung, och det par väl med grädde och socker.

Den traditionella engelska frukosten är inga små potatisar, bokstavligen. Den innehåller ett brett sortiment av kött och bakverk, tillsammans med flera grönsaker och rikliga mängder av kryddor. Svart te kan vara till nytta för matsmältningen, vilket kan vara användbart efter att ha ätit en klassisk engelsk frukost, och det hjälper också människor vaknar upp och gör dig redo för dagen. Detta te blandningen är ofta hög i koffein av just denna anledning.

Ursprunget till engelsk frukost te är lite oklara. Tea visade sig vara en stor hit i England och i övriga Europa när den infördes från Asien, men som regel, endast överklassen hade råd att dricka drycken. Engelsk frukost kan faktiskt ha sitt ursprung i Skottland, där legenden säger att en te hovleverantör namnges Drysdale kom upp med en blandning som han märkt som "Breakfast" i mitten av 1800-talet, för att klargöra att teet var tänkt att kopplas ihop med morgonen måltid, kanske. I varje fall, begreppet "frukost" blandning fångades på, och utöver engelsk frukost, är det också möjligt att hitta irländsk frukost te, som har en annan känsla och smak.

Brygg engelsk frukost te är inte rocket science. Helst bör du använda löst blad te, eftersom det tenderar att vara av högre kvalitet, vilket resulterar i en bättre smak och mindre av de tanniner som gör svart te så bitter. De teblad kan antingen kastas in i en kruka eller placeras i en sil, beroende på en smak, och idealt potten eller kopp te är bryggt i skall värmas med en snabb matavfall kokande vatten innan kokande vatten hälls över te och tilläts branta för 3-5 minuter. Inte brant te längre tid att göra det starkare, eftersom detta endast kommer att resultera i en bitter te; bara använda fler teblad för en starkare te.

  • Te odlas i Assam, Indien, har en fet smak och används ofta i frukost teer.
  • Engelsk te smak komplimanger en traditionell engelsk frukost, som ofta inkluderar rejäla livsmedel.
  • En kopp engelsk frukost te.