Dekorera med Case Varor och stoppade möbler

September 28

Möbler shopping kan vara överväldigande. Du kanske inte vet hur man berättar om möbler är väl konstruerat eller om träram är värt pengarna du betalar för det. Att vänja sig lingo och veta vilka detaljer att titta efter är bara två saker du kan göra mot att bli en kunnig hem-inredning shopper.

Att köpa kvalitet händelse varor

Termen händelse varor avser möbler såsom köksskåp, bord, kistor, Armoires (främst lager stycken) som inte är stoppad, och är oftast gjorda av trä eller metall. När du köper möbler, kvaliteten på fall varor spelar en stor roll i att bestämma priset. Flera faktorer påverkar den övergripande kvaliteten på fall varor, bland annat följande:

 • Trä bitar bör förenas i antingen ett instickslås och senor (där ett stycke passar in i en ficka på den andra) eller en laxstjärt (där bitarna passar ihop som ändå samordnade redskap). Då bitarna ska limmas ihop för största styrka.
 • Lådor bör glida lätt på tunga glidskenor och lådorna ska inte flytta eller vingla från sida till sida.
 • Insidan av lådorna bör smidigt slipas.

Be säljaren att påpeka dessa och andra utmärkta möbler konstruktionsegenskaper så att du vet vad du får.

Bra kvalitet händelse varor finns i en rad priser, så om din budget är begränsad, du är inte begränsad till billiga möbler. Du kanske till och med kunna hitta högkvalitativa händelse varor i din favoritstil, och till ett pris du har råd.

Case varor finns i en mängd olika material, inklusive flätverk, krom, rostfritt stål, smidesjärn, tråd, plast, glas, och laminat. Ta en titt på följande tips på några olika fall bra material innan du väljer vilken du vill köpa:

 • Wicker: Se till att rotting du köper är fint och smidigt vävt. Ju tyngre korg, desto bättre är kvaliteten. Om en begagnad bit vide är unraveling, kan du reglue det. Fråga din färg eller järnaffär återförsäljare att rekommendera den bästa limmet för det här jobbet.
 • Metall: Du kan välja mellan en mängd olika metaller, inklusive krom, rostfritt stål, smide, och tråd. Kontrollera att metall du väljer är jämn och har inga vassa kanter. Om du bor i ett tropiskt eller hög luftfuktighet område, se till att nya metaller har en skyddande beläggning.
 • Plast: Plasten ska vara slät och utan uppenbara sömmar. Du kan välja mellan många olika typer av plast; konstruktionen gör skillnad mellan billiga och dyra typer, såsom Lucite.
 • Mosaik: En gång begränsad till golv och väggar, denna konstform att använda små bitar av kakel, glas eller annat material arrangerat dekorativt, visar upp oftare på möbler. Mosaic material inkluderar trasiga bitar av porslin, sten, marmor, och skal. Möbel accenter kan omfatta utarbeta mönster infällda med juveler, guld, silver, och bitar av färgat glas.
 • Glas: Vanligtvis används som toppar för tabeller och hyllor, bör glaset vara minst 3/4-tums tjock för hållbarhet. För säkerhets skull, se till att du köper bara härdat glas, som inte kommer att bryta sig in i skärvor. Kontrollera etiketten för att vara säker. Glas kommer nu i vackra färger som är speciellt dekorativt och gör stora accent bitar, även i traditionella inställningar.
 • Laminat: En plastyta bunden till spånskiva substrat, laminat är slitstarka och prisvärda, och de brukar se mycket modern. Du kan hitta dem i en mängd olika mönster och texturer (vissa bär fotografiska reproduktioner av trä) som är mycket dekorativa. Även långt ifrån tidiga billiga ytmaterial, tänk på laminat som kostnadseffektiva möbler.

Dubbelkolla att vara säker på om du ska köpa riktiga mahogny eller mahogny-färgade möbler. Många tillverkare fläckar lönn eller annan billigare trä för att se ut som en dyrare mahogny, körsbär, eller frukt trä. Tillverkarna har inte för avsikt att lura konsumenterna med denna stil-making, kostnadsbesparingar teknik - det bara ger dem möjlighet att erbjuda mer prisvärda, bra snygga möbler. Vanligtvis priset av möblerna är en uppenbar ledtråd - om du hittar en bit som ser ut som mahogny för ett relativt lågt pris, kolla för att vara säker på att du vet vad du köper. Mahogny-färgade möbler är ofta ett bra köp, men inte om du tror att du får den äkta varan.

Att hitta kvalitet, stoppade möbler

Du kan hitta stoppade möbler på samma begagnade källor där du kan hitta händelse varor. Men av sanitära skäl, kanske du vill åter omfatta begagnade stoppade bitar. Om du planerar att reupholster väljer möbler utan exponerade träramar - du kommer att spara mycket pengar i avgifter för arbete, eftersom utsatta trä ramar är svårare att täcka.

Om du köper nya (eller nyare) stoppade möbler, hålla följande punkter i åtanke:

 • Högkvalitativa klädsel ramar är tillverkade av ugnstorkade lövträ, i motsats till lägre kvalitet ramar, som är gjorda av billigare, mindre hållbara furu.
 • Stål spiralfjädrar bör vara hand bunden (ej maskinfastklämd) i så många som åtta olika platser där de angränsande spolarna och ramen möts, för störst stabilitet.
 • Skikt av bomullsvadd, en vadderad kudde av högkvalitativa skum, och ett skikt av muslin bör täcka stålspiralfjädrar. (Be en säljare att visa dig prover och förklara skillnaderna i skumkvalitet.)
 • Du kan ange graden av mjukhet eller hårdhet på din soffa sits om du har det skräddarsydda. Annars tar sig tid att prova varje soffa tills du hittar den som verkar mest bekväma. Räkna sovande soffor att vara hårdare eller styvare än andra typer av soffor.

Skräddarsydda soffor har stoppning av tagel och säckväv, som behåller sin form, toppad med lager av gåsdun.

 • Möbeltyg bör vara stoppning vikt sammet, gobeläng, vävd ull, skinn, eller en annan tunga material. (Undvik även vadde chintz, om du vill att klädseln att fungera länge.)

Om du väljer ett tyg, titta på tyger som finns i alla prisklasser. Jämför tråden count (trådar per kvadrattum). Generellt gäller att ju högre granulocyter, desto mer tätt packade tråden och desto starkare är väven. Välj inte en löst vävt tyg för klädsel - det kommer inte räcker tillräckligt länge för att du ska få dina pengar är värt.

 • Förutsätt inte att din soffa och stolar måste vara samma stil eller täckt i samma material. Stilar av de olika bitarna bör dock vara förenliga och de beläggningar bör samordna, bara för sakens skull av enighet.
 • För livslängd, väljer neutrala färgade klädsel beläggningar i hållbara material. Neutrala färger går aldrig ur stil. Lägg till en skvätt färg med mönstrade kuddar.
 • Om du väljer ett distinkt mönster (till exempel en stor, fet rand) till din soffa och stolar, bör mönstret stämmer i sömmarna och rikta på kuddar för att skapa en obruten mönster.
 • Soffa kudde kanter bör anpassa smidigt, utan mellanrum mellan kuddar eller soffan rygg och armar.
 • Kontrollera att ramen av möblerna är robust. Soffan ska inte böja på mitten när du lyfter den i vardera änden.
 • Alla utsatta trädelar ska vara slät, utan några märkbara luftbubblor eller fläckar.