Hur man lägger in en skrivare på en Windows7 eller Vista Network

March 2

En nätverksskrivare är alla skrivare "hänger i luften" på nätet. Officiellt är det en delad skrivare. Det kan vara en skrivare som är ansluten till en dator i nätverket eller, det kan vara en skrivare direkt ansluten till nätverket ..

Om skrivaren är ansluten till en dator, måste datorn operatören dela skrivaren, vilket gör den tillgänglig för någon annan i nätverket att använda.

En skrivare kan anslutas direkt till nätverket på ett av två sätt:

 • Lägg en USB-skrivare direkt till nätverkets router, om routern har en USB-anslutning. När du har anslutit skrivaren, öppnar routerns styrprogram för att slutföra sin inställning.
 • Lägg till en skrivare direkt till nätverket, om skrivaren har en Ethernet-port. Anslut bara skrivaren till nätverksuttaget och slå på den.

När skrivaren är påslagen och ansluten till nätverket, kan du styra din dator för att använda skrivaren. Det första du bör göra är att bestämma om skrivaren kom med sin egen installation av programvara skiva. Om så är fallet, använda skivan och följ instruktionerna. Om inte, kan du lägga till nätverksskrivare för användning i Windows 7 och Windows Vista genom att följa dessa steg:

 1. Öppna Kontrollpanelen.
 2. Välj Visa Enheter och skrivare (Windows 7) eller Printer (Windows Vista) från under Maskinvara och ljud på väg.
 3. Klicka på en skrivare knapp i verktygsfältet Lägg till.

  Fönstret Lägg till skrivare visas.
 4. Välj alternativet Lägg ett nätverk, trådlös eller Bluetooth-skrivare.
 5. I stället för att vänta på det oundvikliga, välj alternativet Skrivaren jag vill använda finns inte listad.
 6. Se till att alternativet Lägg en skrivare via ett TCP / IP-adress eller värdnamn är valt.
 7. Klicka på Nästa.
 8. Skriv in skrivarens IP-adress i värdnamn eller IP-adress rutan.

  Du kan ofta hitta IP-adressen genom att skriva ut skrivarens konfiguration; kontrollera skrivarens dokumentation för att ta reda på hur du använder skrivarens kontrollpanel för att hosta upp sin nuvarande konfiguration, inklusive IP-adress.
 9. (Valfritt) Ange portnamnet, om du vet vad det är.
 10. Klicka på Nästa.
 11. Fortsätt med skrivarin.

  Om Windows identifierar skrivarin fortsätter ganska snabbt. Annars måste du välja skrivaren märke och modell i listan.
 • Det finns ingen anledning att göra nätverksskrivare datorns standardskrivare.
 • Uppenbarligen finns det inget behov att konfigurera en nätverksskrivare när det dyker upp automatiskt i skrivarens fönstret.
 • Om skrivaren är ansluten till nätverket genom att använda någon av dessa små skrivare server donglar, behöver du förmodligen att konfigurera skrivaren med hjälp av programvaran som medföljde skrivarservern dongle. Konfigurationsprogrammet antingen kan skrivaren ska användas i nätverket, på datorn, eller det ger dig den IP-adress som du kan använda för dessa steg.
 • Du kanske också kunna få skrivarens IP-adress från routern konfigurationsprogrammet. Skrivarens IP-adress är listad tillsammans med IP-adresserna som tilldelats alla enheter som är anslutna till routern.
 • Skrivaren bör sätta sin IP-adress med hjälp av DHCP. Du behöver inte veta vad detta begrepp innebär, men du måste göra den inställningen om du får ett val.
 • Nätverksskrivare kan också läggas till genom att ansluta skrivaren direkt till nätverket. Så länge skrivaren har en Ethernet-anslutning kan du ansluta den till routern direkt. Denna typ av skrivare kan inte dyka upp omedelbart.