Vad är det bästa sättet att gå ner i vikt?

May 22

Det bästa sättet att gå ner i vikt är att höja bodyâ € s ämnesomsättning så att det bränner kalorier eller kilojoule mer effektivt och minska mängden energi som förbrukas från livsmedel så att det inte lagras som fett. Aerob träning och styrketräning är de mest populära aktiviteter som används för att öka ämnesomsättningen och kaloriförbränning. När det görs konsekvent i 30-minuters intervall fem dagar i veckan, kan sådan övning bränna tillräckligt med energi för att äta bort på lång lagrade fettdepåer och förvandla dem till bränsle, enligt fitness experter. Motion bränner inte bara kalorier och kilojoule under aktiviteten, men i timmar efteråt. Använda vikter eller motstånds maskiner för att bygga muskler kan accelerera vilometabolismen och fysiskt ger det bästa sättet att gå ner i vikt, eftersom studier visar musklerna bränner mer energi än andra kroppsvävnad.

Bete och äter ofta små måltider är taktik som används av vissa människor att hålla ämnesomsättningen stadigt för att gå ner i vikt. Bruket att äta små mängder konsekvent under hela dagen i stället för tre stora måltider till frukost, lunch och middag kallas bete. Många som betar ofta äter måltider bestående av 200 till 300 kalorier (836 KJ till 1255 KJ) var två till tre timmar. Andra äter mellanmål med så få som 100 kalorier (418 kJ).

Detta äta stil kan resultera i att ha sex till åtta måltider och mellanmål om dagen. Att äta mindre ofta anses inte det bästa sättet att gå ner i vikt, eftersom sällan äta kan orsaka metabolismen att släpa mellan måltiderna eller skicka kroppen till svält-läge, dietister hävdar. Detta är särskilt möjligt om metabolism har påverkats negativt av år av extrem viktminskning och extrem viktökning. En kropp i svält-läge kommer inte att bryta ner och släpper lagrat fett; Istället kommer den att lägga mer fett som en skyddsmekanism, enligt viktminskning studier.

Diet sammansättning kan påverka kalorier eller kilojoule lagrade och brända. Hela livsmedel tenderar att lämna eaters mättnadskänsla längre än bearbetade livsmedel och kräver mer energi att smälta. Dietister tror att äta hela grönsaker och frukter, även råa, lätt ångkokta eller kokta, är det bästa sättet att gå ner i vikt eftersom utöver näringsämnen, dessa livsmedel erbjuda fiber som kan mätta aptiten och förhindra hetsätande.

Konsumera livsmedel med tillsatt socker som bearbetat vitt socker, dextros, och hög majssirap ses som ett ineffektivt sätt att gå ner i vikt eftersom socker kan utlösa överätande, öka fettlagring, och leda till andra negativa hälsoeffekter. Några kontroversiella studier tyder på att hög majssirap, som finns i många frusna kost måltider och godis, kan göra kroppen lagra fett lättare. Andra rapporter avslöja denna teori dock.

Ett pund (0,45 kg) av fett kräver ungefär 3.500 kalorier (14.644 KJ) att bränna. Många dieters reducerar födointaget med 500 kalorier (2092 kJ) eller mer per dag för att förlora åtminstone ett pund (0,45 kg) i veckan. Mer aktiva dieters strävar efter att bränna 500 kalorier (2092 kJ) per dag genom gymnastik, löpning, eller gå för att förlora lika mycket i vikt. Råd om att förlora vikt tenderar att vara subjektiva, eftersom viktminskning är beroende av varje persona € s särskilda kroppens kemi; Därför kommer det bästa sättet att gå ner i vikt skiljer sig från individ till individ.

  • Livsmedel som innehåller mycket socker kan sabotera en viktminskning plan.
  • Dricksvatten i stället för hög kalori drycker som läsk kan hjälpa människor att gå ner i vikt.
  • Äta färsk frukt och grönsaker i stället för kaloririka stekt mat hjälpmedel i viktminskning.
  • Gå ner i vikt stegvis är den säkraste metoden.
  • För att gå ner i vikt, behöver kalori ingång vara mindre än kalori utgång.
  • Styrketräning bygger muskelstyrka.
  • Livsmedel rika på fibrer, såsom gammaldags havregryn, är bra val för dem som vill gå ner i vikt.