Tio tips för att hantera dina känslor under en kritisk konversation

July 7

Kritiska konversationer kan bidra till att göra beslut stick, arbetsrelationer växer, och team fungerar bättre. Här är tio tips för att hantera dina känslor under kritiska samtal, speciellt när någon driver dina knappar.

Ta en paus från den kritiska samtalet

Tar en paus ger dig tid att samla dina tankar och fysiskt bromsa konversationen tills du känner dig säker på att dina svar kommer att vara professionell och produktiv. Ofta så lite som fem minuter kan tillåta dig tid att fokusera på innehållet i diskussionen och inte ta kommentarer personligen eller säga något som du senare kommer att ångra.

Om du tar en paus är inte genomförbart, fokusera på din andning och paus i fem sekunder för att tysta samtalet för lite och slappna av din kropp.

Ta en snabb promenad innan en kritisk konversation

Fördelarna med att komma ut och öva inför en kritisk konversation kan inte överskattas. En kort promenad kan ge en förnyad perspektiv, kanske optimism om samtalet, och kan också ge en chans för dig att kristallisera allt som du vill säga, bort från distraktioner i kontoret.

Även om man tar en promenad till fikarummet för att få en drink kan bidra till att lugna nerverna. Du kan även överväga att be de övriga deltagarna i samtalet att gå med dig.

Uttrycka dina känslor under kritiska samtal

Att uttrycka känslor under en kritisk konversation med bibehållen professionalism är svårt. Om någon höjer rösten, låt henne vet hur du känner med "jag känner" eller "Jag är" uttalanden, snarare än "du är" uttalanden.

Om beteendet inte stoppa eller förändring, förklara hur du känner och en möjlig lösning på problemet. Om den andra parten samtycker, kan samtalet fortsätta och du har hjälpt sänka känslor genom att uttrycka din position i en lugn och kontrollerad röst.

Be om stöd under kritiska samtal

Om samtalet kommer nedförsbacke och du är på väg att förlora din coola, be om hjälp utifrån från någon i mänskliga resurser, en professionell medlare, din chef, eller ens en peer.

En annan stor källa till hjälp är att stödja gruppen själv. Om någon annan förlora sin cool och du är på väg redo att göra samma, första statliga fakta och sedan fråga om resten av gruppen är enig. Om du gör det stoppar beteendet tillfälligt, ger dig tid att återfå fattningen, och tar dig ur knipan att behöva styra konversationen själv.

Ange det uppenbara att stävja känslan av en kritisk konversation

Konstatera det uppenbara mycket tydligt är ibland det enda sättet att bidra till att minska dina egna känslor och få igenom till en individ som inte svarar på någon annan metod för konfliktlösning under en konversation. Ange det uppenbara och fråga vad den andra individen hoppas kunna åstadkomma med hans beteende.

Om det är första gången en person har förlorat sin cool och du är i grupp under samtalet, vänta på en paus för att konstatera det uppenbara och fråga vad individen hoppas åstadkomma med hennes beteende i en offline diskussion.

Hitta det positiva i ett kritiskt samtal

Du behöver inte vara en cheerleader, men det finns en enorm kraft i att tänka positivt. När man tittar på den enskilde som har att göra att du förlorar din cool, hon uppenbarligen beter det sätt hon är av en anledning. Om du är positiv och försöker ta reda på vad den anledningen är, kanske du upptäcker att du kan hålla dina känslor i schack.

Behöver lite hjälp att kanalisera din inre cheerleader? Försök fraser som "Låt oss se vad som är möjligt" eller "Det kan vara bättre om. . . "Eller" Låt oss se vad som är möjligt för oss att göra. "

Håll lite perspektiv under ett kritiskt samtal

Om du fastna i ögonblicket, kan det vara bra att ta ett steg tillbaka och hålla problemet i perspektiv. Kontrollera först att du lägger det verkliga problemet framför personliga stil, politik och enskilda intressen.

För det andra, visualisera helheten och målet. Om du visualisera hur livet och arbetet kommer att bli bättre när samtalet är framgångsrik och beteenden förändras, är det lättare att komma ihåg och fokusera på varför samtalet startade i första hand.

Vet när du ska gå ifrån en kritisk konversation

När dina egna känslor är redo att koka över, ibland är bäst att gå bort från situationen, särskilt om det verkar som det inte finns några avtal som skall göras. Men innan du gör, erbjuda en lösning, även om lösningen inte innebär dig. Låt den andra parten vet att du har föreslagit ett antal sätt att komma till en överenskommelse om hur man ska arbeta tillsammans / få bättre resultat, och att hon är fri att arbeta med din handledare, mänskliga resurser, eller annan betrodd ledare i organisationen för att komma fram till en lösning.

Inte titta på klockan under ett kritiskt samtal

När människor är under tidspress, stress och känslomässiga utbrott är ett naturligt resultat. Ett sätt att få dessa känslor tillbaka är att återställa dina förväntningar och bromsa konversationen. Även om du kan stressad över konversationen hastighet, inser att vissa beteenden tar tid att förändra, speciellt om de dåliga beteende har förstärkts i flera år.

Så länge samtalet rör sig, även om det inte är lika snabbt som du kan hoppas på, att ta bort klockan och tidsfristen kan föra allas känslor ner ett hack och hålla rörelsen framåt.

Inte fastna i det kritiska samtalet

Om samtalet går söderut, erkänner att framsteg på beslut och förändringar i beteende kommer inte att ske förrän den omedelbara känslo situationen direkt hanteras.

Namnge känslan du tror som händer och sedan fråga om den andra personen är beredd att ta itu med den känslomässiga situationen först och sedan komma tillbaka till huvudbudskapet i konversationen. Låta andra individuella bly samtalet är ett annat sätt att undersöka vad som händer.