Vad är en kartong Palm?

June 12

De som är intresserade av tropiska växter som också betecknas som perenner kan vara nyfiken på kartong handflatan, som hör till Cycad familjen. Denna typ av palm är infödd till kusten i Mexiko, och ger en exotisk kvalitet med det. Det kan odlas antingen inomhus eller utomhus, och är känd för att vara lågt underhåll eftersom det är härdiga mot torka och har väl i både hel och partiell solen. Liksom andra typer av palmer, det finns ingen blomma, så papp handflatan odlas enbart för bladverk. Tyvärr måste man vara noga när plantering denna palm när det finns husdjur runt, som delar av det är giftiga vid förtäring.

Många människor njuta av det faktum att de kan välja om du vill behålla den här växten inomhus eller utomhus, som det gör väl nästan var som helst. Det är resistent mot torka, så det behöver bara vattnas när det är torrt, och kan frodas i antingen helt eller delvis solljus. Vid temperaturer på omkring 28 ° F (-2,2 ° C) eller lägre, kan det finnas skador på bladen av kartong handflatan, vilket inte bör vara överraskande i en tropisk växt. Den bästa jorden för denna palm är sandig och väldränerad, och det bör utfodras med växtnäring ungefär två gånger om året för idealisk tillväxt.

Denna anläggning har en tendens att växa upp till (1,22 m) ca 4 meter lång, och dess blad brukar vara samma längd som dess höjd. Vid plantering mer än en av dessa typer av palmer, bör man vara noga med att rymden dem (1,83 m) minst 6 meter från varandra, eftersom bladen snart kommer att växa tillräckligt stor för att överlappa lätt. Bladen är tjocka och läderartade, men känner något luddig vid beröring. Stammen av kartong handflatan är också tjock, och anledningen till att denna anläggning kan överleva på lite vatten är att stammen samlar fukt över tiden. Denna anläggning producerar kottar som innehåller små röda frön, vilket är hur det återger att bilda nya anläggningar.

Frön av kartong handflatan anses farliga när de förtärs av djur eller spädbarn, även om de flesta inomhus palmer inte tenderar att producera frön grund av brist på ljus. Bladen är också giftiga, även om de är ganska svårt att ta av fabriken, eftersom de är så tjocka och stora. Dessutom stjälkarna av papp handflatan är farliga om de konsumeras, men lyckligtvis de är täckta med taggar som tenderar att avskräcka förtäring.

  • Papp palmer kan överleva torka.