Vad är en korrespondentbank?

February 26

En korrespondentbanken är en finansiell institution som fungerar som ombud för en annan bank, som tillhandahåller tjänster och produkter inom ett område den andra banken inte fungera i så kunderna kan komma åt saker som gireringar och internationella insättningar. Detta gör att bankerna i alla storlekar att göra affärer i andra regioner och länder utan att behöva öppna en ny filial, hålla dessa tjänster till ett överkomligt pris för kunderna. Banker av alla storlekar kan fungera som korrespondentbanker, och ett stort antal internationella finansiella institutioner har en korrespondentbank gren att tillhandahålla tjänster till mindre banker med mindre räckvidd.

En grundläggande inhemska bank kan erbjuda lokala tjänster till kunder, inklusive in- och utlåning. Om dessa kunder vill resa, acceptera internationella insättningar, eller delta i andra aktiviteter utanför bankens täckningsområde, banken antingen behöver öppna en ny filial, eller göra ett arrangemang med en korrespondentbank. Nya grenar kan ge ett användbart verktyg för expansion, men kanske inte alltid är möjligt eller önskvärt. Korrespondentbanken ger en bekväm lösning.

Vid korrespondentbanken, kan folk brukar göra saker som att göra insättningar och uttag, ansöker om förlängningar på krediter, inrätta gireringar, och så vidare. Det kan finnas avgifter för dessa tjänster, beroende på strukturen av den finansiella institutionen. Det kan utföra en rad funktioner samtidigt som de fungerar som en agent. Kunderna måste vara medvetna om att det kan ta flera dagar att behandla transaktioner via en korrespondentbank, som ombud måste behandla begäran och sedan vidarebefordra informationen till moderbanken.

Korrespondentbank ger tillgång till tjänster från ett hem bank i en mängd olika platser runt om i världen. Många bankkunder förväntar denna nivå av service och erbjuda den tillåter inhemska banker att behålla kunder som annars skulle dras till större internationella finansiella institutioner för att få nytta av de tjänster de tillhandahåller. Små banker får marknadsföra sina relationer med korrespondentbanker för att se till att folk är medvetna om att de kan hantera transaktioner utanför bankens primära tjänsteområde.

Konsumenterna bör vara försiktig med att använda korrespondentbanker i bedrägerier. Scammers kan hävda att betalningarna hålls upp på en korrespondentbank, eller att informationen inte var korrekt och fonder håller studsade tillbaka eller hållas i väntan på korrigeringar. Människor kan kontrollera med sina banker för att ta reda på vilken bank de använder som en agent, och kan kontakta korrespondentbank direkt för att få information om ifrågasatt och omtvistade transaktionerna. Personal kan ge information om pågående transaktioner och annan finansiell verksamhet.

  • En korrespondentbanken är en finansiell institution som fungerar som ombud för en annan bank.
  • Ansöker om filändelser på krediter är något som kan göras från en korrespondentbank.