Vad är en tavla Girder?

July 26

En plattbalk är en typ av balk byggs från plattor av stål som antingen är fastskruvade eller sammansvetsade. Syftet med plattan balken är att bygga en balk som är större än något som kan byggas av ett stålverk eller fabriken. Denna typ av balk är vanligtvis används för att göra vissa typer av broar, och balkarna själva är mycket ofta i form av en I-balk. Storleken och formen på balken gör byggare att bygga broar som är mycket längre och kraftigare än broar byggda med andra konstruktioner.

Det vanligaste användningsområdet för en plattbalk är byggandet av järnvägsbroar. Plate balkbroar är nödvändiga för järnvägen användning eftersom motorerna och bilar som passerar över bron kommer att vara ovanligt stort, vilket innebär bron måste vara tunga nog att stödja vikten. Plattorna svetsas eller skruvas ihop i en specifik konfiguration för optimal styrka och tillförlitlighet, och medan dessa spann kommer sannolikt inte att vara exceptionellt lång, kommer de att vara hållbara nog att rymma järnvägen användning. I-balk balkar är mindre benägna att använda denna design till förmån för lådbalkar, som funktionen fyra väggar att innesluta strålen.

Längs plattans längd balk trålen är vertikala stycken av stål som kallas ribbor svetsade på plats för att lägga till strukturell styvhet. Dessa ribbor hjälpa balkarna motstå buckling eller annan skada från vikt eller förflyttning av bryggan under belastning. Avståndet mellan ribborna kan variera beroende på längden av spännet och syftet med denna organisation, även om det är sannolikt att ett flertal ribbor kommer att vara närvarande på ett enda spann. Ytterligare stöd kan svetsas i områden av bron där överskottskrafter sannolikt kommer att upplevas. Dessa kan inte regelbundet åtskilda som de andra revbenen blir.

I vissa fall kan plåten balkbro byggas tillsammans med andra material, såsom betong. Denna sammansatta bron är stark och kan rymma svåra byggsituationer. Däcket av bron kan vara av trä eller betong, eller det kan helt enkelt vara järnvägen bara banden. Om bron kommer att spänna över en lång längd, eller om bron går över en vattenväg, konkreta bryggor kan stödja vikten av bron och balkarna själva kommer att fästa på betongen för extra styrka och styvhet.