Vad är Tucupi?

October 27

En traditionell brasiliansk sås, är tucupi gjord av juice utvinns ur maniok rot. Gul färg, är såsen serveras över Anka och fisk, och det används som bas för soups.The såsen anses vara en grundläggande del av Paras köket. Recepten för det har utvecklats och använts under många generationer, och fortfarande populära och sökte upp av både lokalbefolkning och turister.

Göra sås är en ganska engagerad process. Utan något saften genom korrekt kokprocessen är saften giftiga. Det som gör okokt saft oätliga är närvaron av cyanid. Efter det har genomgått en rigorös och utdragen kokande processen kommer de gifter inte längre att vara närvarande. Vad som återstår används sedan för att skapa den populära sås.

Sägs vara skålen i norra Brasilien, pato ingen tucupi eller anka i tucupi sås, är ett populärt semestermål favorit, även om det också serveras i vissa ställen året runt. Ankan var första domestice djuret som används av de infödda som en källa av kött, och så skålen har länge varit en lokal favorit. Ankan är först kokas eller rostade och sedan strimlad. Innan du lägger Anka, vitlök, cikoria, och basilika sätts och tillagas i såsen, vilket skapar en djup aromatisk smak. De tunna bitar läggs till såsen och sedan kokas innan skålen är redo att tjäna.

Pato ingen tucupi serveras över fluffigt vitt ris. Det serveras också med en stärkelserik mjöl kallas Farinha d'agua, som är gjord av maniok som har tillåtits att jäsa. Vanligen är peppar till som smaksättning. Skålen serveras rykande het och är känt för sin distinkta smak.

Tacaca är en vanlig mat som säljs av gatuförsäljare och lokala krögare och är en annan maträtt med tucupi. Det är en populär favorit i delstaten Para, vilket inkluderar städerna Belem och Santarem. Tillverkad av en bas av tucupi pasta, är det en tjock soppa. Oftast räkor och Jambu sättes till soppan. Jambu är en infödd träd frukt som är skarp smak. Kombinationen av såsen och Jambu orsakar en stickningar och en domningar i munnen. Denna effekt orsakas av den mycket sura karaktär tucupi och Jambu när de kombineras. Tucupi är ett populärt komplement till denna regionala mat, och många människor söka det inte bara för sin bedövande effekt men också för sin distinkta smak.