Vad är Klackring Adenocarcinom?

July 14

I signetring adenocarcinom, hudceller från slemhinnan i inre organ förlorar sin struktur och blir olämpliga för avsett ändamål. Dessa celler reproducera snabbt och hålla ihop för att bilda cancertumörer. Denna form av cancer drabbar vanligtvis organ i matsmältningssystemet, men signetring celler, teoretiskt, kan förekomma i något organ som är fodrad med epitel. Adenocarcinom av denna typ är sällsynta men mycket aggressiv.

Den säregna fysikaliska utseendet hos de individuella cancerceller ger klackring adenokarcinom dess namn. Normalt är den del av cellen som innehåller deoxiribonukleinsyra (DNA), som behövs för reproduktion som ligger i centrum av cellen. I signetring celler, denna struktur, som kallas kärnan, är från mitten och suspenderas i slem. Den resulterande strukturen liknar emblem-blottar ringar som traditionellt används av kungligheter.

Presentationen av signetring adenocarcinom är identisk med mer vanliga cancerformer av samma organ. I magcancer, kan dessa symtom är tarmen smärta, orolig mage, och blodig avföring. Även ytterst sällsynta, kan detta villkor påverkar lungorna. I dessa fall är ihållande hosta, bröstsmärtor, och blodiga slem ofta rapporterats.

Diagnos av signetring adenocarcinom i allmänhet uppnås genom en kombination av blodprover och bilddiagnostik. Onormala blodkroppar kan indikera närvaron av cancer, och patientsymtom kan ge ledtrådar till sin plats, men att hitta den exakta positionen för en onormal tillväxt kräver ultraljud, röntgen, eller magnetisk resonanstomografi (MRT) förfaranden. Om en tumör hittas en kirurg tar oftast ett litet urval av tillväxten i ett förfarande som kallas en biopsi. Visuell bekräftelse av klackring celler sker genom att undersöka vävnaden under ett mikroskop.

Beroende på det påverkade området, kan kirurgiskt avlägsnande av en cancersvulst vara nödvändig. Även strålbehandling kan användas en kort stund före operation, är postoperativ strålbehandling vanligtvis inte rekommenderas. På grund av den aggressiva naturen hos klackring adenokarcinom, kemoterapi nästan alltid ordinerats.

Ofta är klackring cancer i nedre mag-tarmkanalen som behandlas med en speciell typ av kemoterapi som kallas hypertermisk intraperitoneal kemoterapi (HIPEC). Efter några tumörer i magsäcken avlägsnas, är kemoterapeutiska läkemedel upphettas till strax över normal kroppstemperatur och cirkuleras genom bukhålan. I många fall kan det lokaliserade tillämpning av läkemedlen minska de systematiska biverkningar av traditionell kemoterapi.

Prognosen för patienter som lider av signetring adenocarcinom är generellt dålig. Historiskt sett är sjukdomen mycket aggressiv och har ofta spridit sig till andra delar av kroppen innan en diagnos ställs. Dessutom är cancern inte normalt mottaglig för cytostatika.

  • Prognosen av patienter som lider av klackring adenocarcinom är vanligtvis dålig.
  • En kombination av bilddiagnostiska och blodtester används för att diagnostisera signetring adenocarcinom.
  • Visuell bekräftelse av klackring celler sker genom att undersöka vävnaden under ett mikroskop.