Vilka är de olika typerna av Native American Art?

May 24

Native American konst är lika varierande i medium och stil som de stammar som producerar den. Det finns mer än 330 federalt erkända indianstammar i USA och alla har sin egen unika konstnärliga kultur. Många stammar är kända för korgar medan andra är exceptionella vävare, beaders, keramiker, smycken beslutsfattare eller carvers. En tribeâ € s traditionella färger, mönster och symboler hjälper skilja sitt arbete från andra indiannationer.

Korg är en indiankonst som också har ett praktiskt syfte. En av de äldsta indiankonst, är basketry praktiseras av en majoritet av stammar som väver med valfritt material är infödda till landet. Den Cherokee och andra sydöstra stammarna väva med split floden sockerrör, stammar från de stora sjöarna använder sött gräs eller svart aska, och indianer från Californien ändade spolen korg gjord med pil, sumak eller korg rush. Mönster och symboler som är unika för varje stam kan vävas in i korgarna som dekoration och material vanligen färgas för en färgglad effekt.

Ristningar av djur, masker och viktiga tribal symboler är en gemensam indiankonst. Inuiterna i Alaska kan tälja detaljerade verk i täljsten som en isbjörn eller sigill. En hand huggen Formica skulle kunna förknippas med Hopewell traditionen. De igenkännliga totempålar är stora skulpturer som normalt snidade från cederträ från stammar i nordvästra och tjänar att berätta viktiga händelser eller representera en tribeâ € s befogenheter. Dessutom är mask carving en tradition av många stammar inklusive Cherokee, vilket gör kråka och effigy masker från kalebasser eller koppar. Masker är viktiga inslag i danser och andra ceremonier.

Vissa stammar har en anrik tradition av textil eller tyg konst. Navajo kvinnor väver mattor från ull med mönster som kan vara abstrakta och som kan reflektera persiska och spanska influenser. Vissa Navajo vävare såsom Clara Sherman har fått nationell uppmärksamhet. Vissa prairie stammar öva en sofistikerad applikationer teknik med band som används för att dekorera ceremoniella kläder. Ribbon, en del med former utskurna, varvas och säkras med tråd för att skapa en mångfärgad design. Färgrika sjalar görs också med användning av bandarbete.

Den indianska keramik traditionen går tillbaka till långt före ankomsten av européerna. Keramik är traditionellt tillverkas för hand och sköt i en grund grop täckt med pensel. Keramik kan vara enkel och praktisk eller dekorativa och genomarbetade. Människor och djur effigy krukor är vanliga arbeten i indiankonst. Ollas, stora oglaserade och runda krukor med breda öppningar, tillverkas fortfarande till salu till samlare av Southwest stammar.

I grund och botten, det finns många former av Native America konsten lika olika som de många olika kulturer konsten representerar.

  • Många stammar är kända för sin vackra pärlarbete.
  • Native American konst kan ses i form av kläder som skapats för fester.
  • Många indianstammar är kända för sin vävning, beading och smycken gör.
  • Isbjörnar är ofta med i indiankonst.