Hur att behålla din dator s Kablar

May 21

Med populariteten för externa Universal Serial Bus (USB), kringutrustning eSATA, Thunderbolt och FireWire dessa dagar, kan skogen av kablar gro från baksidan av datorn ser ut som Medusa på en dålig hår dag. Normalt är detta inte ett problem - tills du bestämmer dig för att flytta din dator eller om du vill reparera eller uppgradera en intern komponent. Snacka om den gordiska knuten!

Här är en lista med tips för att hålla dina kablar under kontroll:

  • Använd band för att kombinera och kabeldragning. Försök återanvändningsbara kardborreband kabeldragband som du kan hitta på ditt lokala kontor leverans butik. Med dessa band kan du enkelt kombinera kablar som är på väg i samma riktning till en mer hanterbar grupp. Du kan även fästa dessa buntband på undersidan av ditt skrivbord eller bakom möbler för att hålla nätverk och kraftkablar dolda och utom fara.
  • Märk dina kablar! Visst, du kan fastställa källan och destinationen för vissa kablar i korthet (t.ex. nätverkskablar är ganska lätt att upptäcka), men hur är din USB-skrivare och scanner, som båda använder samma typ av kabel?
  • Om du måste flytta din dator eller koppla kablar regelbundet, undvika ritualen att spåra varje kabel till sin källa genom att göra vad techs och datorbutiker gör: Använd en etikettmaskin för att identifiera spetsen på varje kabel med den perifera namnet.
  • Dra dessa kontakter. Om du inte använder vreden på vardera sidan av videokabeln för att dra åt ner saker, små förskjutningar i position över tid kan göra kablar lossna.
  • Kontrollera dina kablar för skador regelbundet Om du har husdjur, var inte förvånad över att finna en tuggade kabel en morgon -. Och ber att det inte är en strömkabel. Naturligtvis kan kablarna också skadas genom att böja eller sträcka dem, så kolla varje kabel minst en gång om året; det är lätt att kombinera denna ritual med datorns årliga rengöringen.