Alla i familjen: Engagerande Anställda genom att engagera deras familjer

May 20

Makar och andra familjemedlemmar har ett stort inflytande på hur en person känner om sitt jobb eller företag. Dessa individers syn på företaget kan göra skillnaden mellan att hålla en uppskattad medarbetare och förlora den personen. De kan också göra skillnaden mellan att ha ett anställningserbjudande godkännas eller inte. Smarta arbetsgivare arbetar för att engagera sina anställda (nuvarande och framtida) och deras makar!

Här är några tips att tänka på:

  • När en anställd arbetar sent in på kvällen eller under helgen, skicka ett handskrivet meddelande till den anställdes make att tacka honom eller henne för att donera familj tid till företaget och att betona den anställdes avgörande roll i att åstadkomma något viktigt för företaget.
  • När en anställd hjälper landa ett stort kontrakt för företaget, skicka den anställdes make ett handskrivet tackkort uttrycka din företags uppskattning för den anställdes insatser.
  • När ditt företag blir en "atta boy" brev från en klient, framhäva fördelarna med en av dina anställda, skicka en kopia av brevet till den anställdes make tillsammans med ett handskrivet tackkort från dig.
  • När du gör ett erbjudande till en potentiell anställd, hand leverera erbjudandet brev till personens hem på väg hem från jobbet (förutsatt att han eller hon är lokala).
  • När intervjua en potentiell anställd ut ur staden, bjud hans eller hennes make att följa med. Medan du ändå håller på, ordna en lokal fastighetsagent för att visa maken runt staden, inklusive områden där de kan vara intresserade av att köpa ett hem.

Visst, det är små saker. Men de kan göra en enorm skillnad!

Dessa tips är fokuserade på makar. Var SLUG att utsträcka sådana artig till anställdas föräldrar. (Skratta inte - många organisationer kämpar med hur man bäst artigt frikoppla sina Millennial anställda från sina helikopter föräldrar!)