Vad är Mojo?

May 27

Mojo är en term som härrör från flera av de 450 bantuspråk av Afrika. Det transporteras snabbt till språket i afroamerikanska slavar och var ofta tillämpas på charm, magiska trollformler, eller små påsar transporteras för personligt skydd som del av hoodoo trossystem som utvecklats under slaveriet.

Olika regioner kan hänvisa till mojo med olika namn. De i Louisiana ofta kallade det en gris-gris, som härrör från Bantu ordet Gree-Gree. Önationer som Haiti hänvisa till en wanga eller oanga. En mojo skulle också kunna kallas en nation säck, Jomo, mojoen handen, eller toby. Många andra namn var också vanligt förekommande.

I sin mest exakta definitionen, kan människor bära eller bära en mojo, en liten tygpåse. Det kan innehålla många saker, till exempel örter, små, snidade symboler eller fetischer, eller papper på vilka böner eller framställningar är skrivna. Vanligen är påsen ej visas och är dolt under kläderna.

En mojo kunde skriva specifik. Till exempel kan en person bära en som skulle hjälpa honom eller henne att hitta kärleken. Det kan skydda mot onda förbannelser från andra, eller helt enkelt bringa lycka.

Migreringen av termen mojo i todayâ € s språk beror främst på dess användning i 20th century rhythm and blues låtar. Men om ordet fortfarande refererar till en kraftkälla, doesnâ det € t nödvändigtvis till en mojo påse. Istället kan det helt enkelt betyda magi eller trollformler.

Ofta är mojo ansluten till sexuell potens av män, med kvinnor som kan skala av mojo från hanar. Bad mojo kan helt enkelt betyda otur eller det kan relatera till leveranser av kokain som inte rent. Termen används också skämt används i sång och filmreferenser. Den andra Austin Powers filmen handlar Powersâ € sökandet efter sin stulna mojo. Eftersom Powers är ganska sexgalen avser den tydligt till sin källa av manlig potens och tvivelaktiga attraktion.

  • Orent kokain kan hänvisas till som "dålig mojo."