Så att börja Använda Apps på din iPad

November 4

Apps kan du använda din iPad som en spelkonsol, en strömmande Netflix spelare, ett recept finder, en skissbok, och mycket, mycket mer. Du kan köra tre kategorier av appar på din iPad:

 • Apps görs exklusivt för iPad: Dessa appar kan inte köras på en iPhone eller iPod touch, så du kan inte ens installera dem på någon av enheterna.
 • Apps som görs för att fungera på en iPad, iPhone eller iPod touch: Denna typ av app kan köras på någon av de tre enheterna i full upplösning. Vad är det fullskärmsupplösning för varje enhet? Kul att du frågar. För de flesta iPhone och iPod touch, det är 480 x 320 pixlar; för iPhone 4 eller senare, det är 960 x 640; för första och andra generationens iPads, det 1024 x 768 pixlar; och Retina-skärmen i den tredje generationens iPad är en jättestor 2048 x 1536 pixlar.
 • Apps gjorda för iPhone och iPod touch: Dessa appar körs på din iPad men bara på iPhone / iPod touch-upplösning (480 x 320) i stället för den fulla upplösningen av din iPad (1024 x 768 eller 2048 x 1536).

  Du kan fördubbla storleken på en iPhone / iPod touch app genom att trycka på lite 2x knappen i det nedre högra hörnet av skärmen; att lämna tillbaka den till dess ursprungliga storlek, tryck på 1x knappen.

  Ärligt talat, de flesta iPhone / iPod apps ser ganska bra på 2x storlek, men ett fåtal har ojämna grafik och ser inte så trevligt. Fortfarande, med 550.000 eller mer att välja på, kan du hitta några som gör dig lycklig.

  Så att börja Använda Apps på din iPad

Du kan få apps för din iPad på två sätt:

 • På din dator
 • På din iPad

För att använda App Store på din iPad, måste den vara ansluten till Internet. Och, om du får en app på din dator, är det inte tillgängligt på din iPad tills du antingen synkronisera iPad med datorn eller ladda ner appen från icloud Köpt fliken.

En sista sak: När du har fått en app från App Store på din dator eller iPad kan du ladda ner det från iCloud till upp till 10 iOS-enheter.

Men innan du kan använda App Store på din iPad eller din dator, måste du först ett iTunes Store-konto. Om du inte redan har en, starta iTunes på datorn eller App Store eller iTunes app på din iPad. Gör så här:

 • På datorn: Starta iTunes, klicka Logga in nära det övre högra hörnet i iTunes-fönstret, klicka på Skapa nytt konto, och följ anvisningarna på skärmen.
 • På din iPad: Tryck på Inställningar → Store → Logga in → Skapa nytt konto och följ anvisningarna på skärmen.

Om du inte har ett iTunes Store-konto, kan du inte ladda ned en enstaka sval app eller iBook för din iPad.