Vad är en Shipping Container?

May 11

En container är en typ av förvaringslåda används för att ladda tung utrustning och torra varor för fraktändamål. Tillverkad av stål, är det oftast 20 eller 40 fot (ca 6 eller 12 meter) lång och 8,5 fot (2,6 meter) höga, med ett par dörrar i ena änden och ett trägolv. Denna typ av behållare är det billigaste sättet att importera och exportera varor in och ut ur landet.

Den container sägs vara en skapelse av Malcom McLean. McLean uppfann den för att ersätta styckegods metoden, metoden för frakt och hantering torra varor circa 1930. Idag tis behållare som används över hela världen.

Det finns flera typer av transportbehållare som finns, med varje inbyggd för att tjäna specifika behov. Den grundläggande enheten är den mest populära typen, gjort med fyra väggar och två dörrar. Den öppna toppen har också fyra väggar och två dörrar, men det har inte ett lock. Denna modell är allmänt används för att flytta höga föremål.

Det finns också en typ av transportbehållare som liknar ett kylskåp. Den kylda versionen används särskilt för transport av livsmedel. Tank behållare, vilka kan eller inte kan vara kylda, är byggda för att flytta runt vätskor. För transport föremål såsom en båt, är den platta racket används.

En korrugerad container utnyttjar liner vågpapper placerad mellan fodren som är vänd mot föremålet som transporteras. Räfflorna mäta styrkan hos behållaren. De finns ofta i B, C, och E flöjter samt Double Wall. Storleken, vikten och bräcklighet av produkten som ska levereras avgöra vilken typ av korrugering behövs.

  • Lastfartyg bär många transportbehållare.