Hur man räddar overwatered Orchids

April 11

Om du har overwatered en orkidé, kan du vidta åtgärder för att rädda den. Om orkidén har fortfarande några friska, fasta rötter, kan du rädda den genom att skära av alla mjuka, sörjig rötter med ett sterilt verktyg, som en enda kanter rakhyvel, och omplanteringen orkidén i nya ingjutningsmaterial. Gå ljus på vattning under några veckor för att stimulera nya rotutveckling. Med hjälp av en sprayflaska, dimma orkidé några gånger om dagen för att förhindra att bladen torkar ut.

Om rötterna är nästan alla borta, ta dessa nödåtgärder men vet att återhämtningen inte är säker:

 1. Skär av alla döda eller skadade rötter.
 2. Drench rötterna med en vätska böka hormon som Dip 'n Grow.
 3. Låt denna flytande hormon torrt på rötterna för ungefär en timme, sedan plantera orkidén i färskt ingjutningsmaterial som har predampened.
 4. Vattna inte för en dag.
 5. Vatten sätta en gång, och sedan det inbakade orkidé i en sluten terrarium.

  Du kan använda en hög topp propagator (en klar plastlåda med ventiler upptill och en bricka nedan för att hålla ingjutningsmaterial) eller en tom akvarium med fuktig vitmossa eller småsten på botten för att lägga fukt.
 6. Stäng terrariets överkant och lägga den på en plats med diffust ljus.

  I ett växthus, skulle detta vara en skuggig plats utan direkt solljus. Enligt florescent ljus, satte terrariet vid ändarna av rören där det finns mindre belysning. Om terrariet är i den svala delen av växthus eller växande område, satte hela terrarium på vattenresistenta jord eller plantor värmemattor, finns på de flesta plantskolor. Få en som har en inbyggd termostat set för ca 70 grader F (21 grader C) för att ge undervärme för att stimulera böka.
 7. Om du är bekymrad över sjukdomen, spraya orkidén blad med en desinfektionslösning.

  En bra desinfektionsmedel är PHYSAN, ett vanligt förekommande sjukhus desinfektionsmedel tillgänglig från postorder orkidé-företag som levererar eller på plantskolor.

I denna miljö av 100 procent luftfuktighet, kommer bladen inte torkar, så det blir ingen stress på orkidén medan den reroots. Vattna ingjutningsmaterialet endast när det blir torrt, hålla grus eller mossa i botten av terrariet fuktigt, och lämna orkidén bifogad tills ny rottillväxt är mycket tydligt. Detta kan ta några månader.

Hur man räddar overwatered Orchids

miniatyr växthus med hög luftfuktighet uppmuntrar orkidé att bilda nya rötter. "/>

Denna miniatyr växthus med hög luftfuktighet uppmuntrar orkidé att bilda nya rötter.