Hantera Anställda: Bygga självmedvetenhet innan Genomföra prestationsbedömningar

April 10

Effektiva utvecklingssamtal kräver chefer att ha stor insikt i sina anställda, men denna uppgift är praktiskt taget omöjligt för chefer som saknar insikt i sig själva. När självkännedom saknas, chefer lätt missar den viktigaste händelsen vid bedömningen sin personal och fokus på prestandaproblem som är sekundärt, av märket, eller helt enkelt menings.

Om du vill utföra utmärkta utvecklingssamtal, måste du ta itu med din självkännedom och, om nödvändigt, göra lite uppbyggnad på detta område. En av de mest giltiga och effektiva informationskällor som kan stärka din självkännedom är feedback som du har fått genom åren.

Ett av de bästa sätten att bygga din självkännedom är att noga överväga den feedback du får från de trovärdiga källor i ditt liv. Detta betyder inte att du måste rulla över varje gång någon säger något om dig som inte sitter bra, men det betyder inte att du verkligen ska lyssna på vad andra säger och sedan försöka göra en ärlig bedömning.

  • Din chef: En del av din chefs uppgift är att observera och utvärdera ditt resultat, vilket kräver att hon ska lära sig mycket om dig. Om du vill bygga din självkännedom, ta denna återkoppling till hjärtat.
  • Dina medarbetare: Dina medarbetare har massor av data om din personlighet och prestanda. Deras kommentarer, insikter och förslag är definitivt värt att överväga.
  • Dina vänner: När du är med dina vänner, är du fri att vara dig själv - säkert mer än du är på arbetsplatsen - vilket innebär att dina vänner ser en mycket bredare spektrum av dina beteenden. Som ett resultat, när vänner ger dig feedback, det är värt att höra.
  • Din familj: Din familj vet att du på ett helt annat sammanhang, men - vill det eller inte - din familj känner dig.
  • Proffs: Om du har tagit några tester under anställningsprocessen - inklusive tester i områden som personlighet, matematik, läsning, jobb kunskaper och färdigheter, och till och med fysiska förmågor - gå tillbaka och titta på dessa data. Om du någonsin har träffat en karriär kurator eller psykolog, ta en andra titt på vad han sa till dig också. Eftersom dessa är professionella observationer, de förtjänar lite extra observation från dig.
  • Själv: De meddelanden som du ger dig själv kommer att ge dig några av dina mest övertygande själv insikter. Lyssna på vad du säger till dig själv under loppet av dagen. Varje meddelande ger dig ytterligare en bit av användbara data.

Om du pausar för att titta på dina beteenden och lyssna på dina egna meddelanden, kan du vinna betydande insikt i ditt självförtroende, självbild, etik, inställning, självkontroll, kommunikationsförmåga, social kompetens, energi och mycket mer.