Vad kan orsaka armhåla Burning?

June 21

Armhålan bränning kan orsakas av en infektion, hudirritation, utslag, eller allergisk reaktion. Dessutom kan exponering för kemikalier i antiperspiranter och deodoranter bidrar också till denna känsla. Brännande känsla under armhålorna kan också åtföljas av rodnad, irritation och inflammation. När dessa symptom uppstår, kan avstå från rakning eller ta bort hår under armarna med en hårborttagnings preparat vara motiverat för att undvika ytterligare irritation.

En svampinfektion som orsakas av en jästorganism kan bidra till armhåla sveda, klåda och rodnad. Områden av kroppen som är benägna att jäst infektioner, såsom Candida inkluderar armhålorna, veck i ljumsken, och huden under brösten. Genom att hålla dessa områden rena och torra, är jäst spridning avskräckt. Om däremot gör en svampinfektion uppstår, kan en aktuell eller oral antimykotisk medicinering rekommenderas att eliminera infektionen. Orala svampdödande läkemedel kan dock ge biverkningar som illamående, kräkningar och diarré.

I sällsynta fall, armhåla bränning kan orsakas av muskelbristning. Skadade en muskel kan producera en brännande smärta, inte bara i armhålan området men i nacke och rygg områden. För att minska den brännande smärtan av en muskelbristning, ta en over-the-counter anti-inflammatorisk medicin kan rekommenderas. När armhålan bränner från en muskelskada kvarstår trots att ta mediciner, andra orsaker måste uteslutas, såsom en klämd nerv eller diskbråck.

Efter rakning armhålan, kan en brännande känsla som kallas rakning inträffa. Detta är vanligare när armhålorna rakas utan fördelen av ett fuktgivande medel, såsom rakgel eller tvål. Torrakning kan orsaka betydande sveda och sprickor i huden i armhålorna. Denna metod för att raka armhålorna generellt aldrig rekommenderas, men om torr rakning är den lämpligaste metoden för hårborttagning, rakning med en elektrisk rakapparat bör övervägas.

Vissa parfymer och andra kemikalier i deodoranter kan ibland bidra till armhåla bränning. För att minska risken, kan produkter som är fria från färgämnen eller parfymer bli mildare och mindre benägna att orsaka en brännande känsla under armarna. För dem som är extremt känsliga för effekterna av deodoranter och antiperspiranter, tillämpa vanligt majsstärkelse under armarna kan vara ett lönsamt alternativ för att minska lukt och svett.

Om armhålan förbränningen åtföljs av klumpar eller knölar, smärta eller svullnad, bör en vårdgivare att meddelas. En infektion eller annat medicinskt tillstånd kan behöva uteslutas innan en behandlingsplan kan sättas på plats. Även om de flesta fall av brinnande under armhålorna är oftast inte allvarligt, fastställa orsaken är fortfarande viktigt. Om villkoret inte utvärderas och behandlas, kan den bli kronisk och svår att hantera.

  • Det finns många potentiella orsaker till armhåla bränning.
  • Rakning en armhåla utan någon form av fukt kan orsaka armhåla bränning.
  • Rakning armhålorna kan orsaka brännande efteråt.
  • Använda majsstärkelse istället för en kommersiell antiperspirant kan hjälpa till att eliminera armhålan irritation.
  • Människor som har känslig hud kan uppleva brännande efter att använda vissa deodoranter.